Nico Sterrenberg bij de gebakkraam. Op de kraam staat nog 'Nieuwe Haven' geschreven. (Foto: Demi Meder)
Nico Sterrenberg bij de gebakkraam. Op de kraam staat nog 'Nieuwe Haven' geschreven. (Foto: Demi Meder) (Foto: Demi Meder)

Nico bakt z'n oliebollen nu op de Koemarkt!

Schiedam – Ze staat er weer. Van de week is de Gebakkraam van Nico Sterrenberg weer in Schiedam geplaatst, al is het niet meer aan de Nieuwe Haven bij de BK-laan. De nieuwe locatie is op de Koemarkt naast de ingang van de parkeergarage van de Passage. "Best een opvallende plek dus", vindt Nico Sterrenberg.


(Door Kor Kegel)

Zelf stond hij 22 jaar met zijn oliebollenkraam langs de Nieuwe Haven. Zijn opa Lokie Sterrenberg was daar in 1961 begonnen met de Oudhollandse Gebakkraam, die later door Nico's vader Nico Sterrenberg sr. Werd voortgezet. Nico kwam er als 15-jarige jongen bij. Sinds zeven jaar met een nieuwe kraam, zonder het 'Oudhollandse'.

De gemeente vindt de Koemarkt een veiligere plek, want vaak stonden er lange rijen klanten op de kade van de Nieuwe Haven en om een beetje van de waterkant te blijven hinderden ze soms het fietsverkeer. Nico vindt dat hij er op de Koemarkt qua parkeerruimte niet op achteruitgaat, want op de Nieuwe Haven was ook niet altijd plek en nu zijn de Passagegarage en het voormalige VROM-terrein aan de Buitenhavenweg vlakbij.

"En ik sta nu ook vlakbij de bus- en tramhaltes op een druk en gezellig punt in de Schiedamse binnenstad", zegt hij. Dus hij krijgt de komende maanden vast minstens zo veel drukte als aan de Nieuwe Haven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden