'Waarom wordt er niet gekozen voor waterstof?'

Schiedam - Dit bericht is ingezonden op www.nieuwestadsblad.nl. Iedere Schiedammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen! Joke pleit voor waterstof voor het warmtenet. 


'Ik heb grote zorgen over de energietransitie. Gasvrij is prima. Echter, er is sprake van warmtenet. Dat is geen oplossing. Er is een andere oplossing, als je waterstof toepast, hoeft men alleen de leidingen aan te passen. Bij toepassing van het warmtenet moeten woningen opengebroken worden en allerlei andere idiote aanpassingen aangebracht worden. Het warmtenet is op dit moment nog gekoppeld aan gasprijzen. De gebruikers van het warmtenet worden opgezadeld met hoge kosten.

'Bij waterstof hoeven alleen de leidingen aangepast te worden, zonder verbouwing van de woningen. De leidingen liggen er al. Er zijn slechts kleine aanpassingen nodig om de huizen aan te sluiten op waterstof. Waarom wordt er dan zo gepusht op warmtenet? Voor de wooncorporaties is het stukken voordeliger om over te gaan op waterstof i.p.v. warmtenet. Waarom wordt er dan gekozen voor warmtenet? Ik ben hier echt verbaasd over. Waarom wordt er niet gekozen voor waterstof i.p.v. warmtenet? De kosten voor waterstof zijn beduidend lager voor de woningcorporaties en de gebruikers dan de kosten voor het warmtenet.
Een zeer verbaasde huurder/bewoner van Schiedam.'

(Joke van Blitterswijk)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden