Foto: Archieffoto Roparun

Prachtig nieuws: Familiehuis Daniel den Hoed zeker van nieuwbouw na gift van Roparun

Schiedam - Stichting Roparun heeft gisteravond op de Goede Doelen Avond bekend gemaakt dat ze het resterende bedrag voor de nieuwbouw van Familiehuis Daniel den Hoed schenkt. Nog anderhalf miljoen euro had het Familiehuis Daniel den Hoed nodig om de in totaal 9,6 miljoen euro kostende bouw van het nieuwe Familiehuis te kunnen realiseren. En dat geld is er nu dus. 

Bijna anderhalf jaar geleden verhuisde de voormalige Daniel den Hoedkliniek van Rotterdam-Zuid naar het Erasmus MC, waar sindsdien kankerpatiënten op een centrale locatie worden behandeld. Om kankerpatiënten en hun familie dicht bij elkaar te laten zijn, heeft het Familiehuis een gedeelte van een gebouw aangekocht in de nieuwe wijk Little C, direct tegenover het Erasmus MC. De eerste families kunnen vanaf eind 2020 in het nieuwe en grotere logeerhuis terecht.

Directeur Rachel Maréchal is enorm dankbaar voor de nieuwe toezegging van de Roparun. ,,Het is fantastisch dat we dankzij alle inspanningen van de deelnemers aan de Roparun het nieuwe Familiehuis kunnen realiseren. Het is ontzettend belangrijk dat we ook in de toekomst die nabijheid blijven bieden die kankerpatiënten en naasten hard nodig hebben in een moeilijke tijd. Ook na de opening van het nieuwe huis zal onze stichting voor de exploitatie afhankelijk blijven van de financiële steun van derden maar hiermee is een belangrijke stap gezet."

Op de Goede Doelen Avond werd niet alleen het Familiehuis door Roparun verrast met een financiële bijdrage, ook verschillende doorkomststeden gingen er met flinke geldprijzen vandoor. De teams en onze Roparunjury bepaalden dat op de route van Hamburg de gemeenten Ede (€ 45.000), Almelo (€ 22.500) en Zutphen (€ 12.500) de leukste doorkomststeden van Roparun 2019 waren. Op de route Parijs was de jury lovend over de gemeenten Zele (€ 45.000) Oud-Beijerland (€ 22.500) en Ossendrecht (€ 12.500). De gemeente Antwerpen en Lienden ontvingen beiden een bedrag van € 7.500 als aanmoedigingsprijs. Het geld wordt door gemeenten gebruikt voor doelen in hun regio die aansluiten bij het doel van de Roparun: palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Om volgend jaar de recordopbrengst van dit jaar (5,6 miljoen euro) te overstijgen, zet Roparun in op deelname van nog meer teams. Alleen dan wordt het mogelijk om mensen met kanker de extra zorg te bieden die ze zo hard nodig hebben.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden