Tai Chi is geschikt voor iedereen en werkt bovendien gezondheidsbevorderend. (Foto: Marius Schinkel)
Tai Chi is geschikt voor iedereen en werkt bovendien gezondheidsbevorderend. (Foto: Marius Schinkel) (Foto: Marius Schinkel)

'Langzaam maar zeker verdween de rugpijn'

Schiedam - Chris de Kort, erkend Tai-Chi docent, is op woensdagavond gestart met een cursus Tai Chi in de gymzaal aan het Bachplein 584. Tai Chi is een traditionele Chinese bewegingsmethode die bestaat uit een aantal passen of bewegingen. Deze sierlijke passen worden zorgvuldig en aaneengesloten uitgevoerd in een vaste volgorde. Het langzame tempo maakt Tai Chi toegankelijk voor iedereen.


(door Kathy Huitema)

Chris de Kort: "Tai Chi is een gezondheidsbevorderende sport. Ik ontdekte Tai Chi jaren geleden. Ik had last van rugpijn die met geen medicijn of therapie te bestrijden was. Iemand raadde mij Tai Chi aan. Langzaam maar zeker verdween de rugpijn. Sindsdien heb ik me verdiept in de door Master Moy Lin-Shin ontwikkelde Taoïstische vorm van Tai Chi, ter verbetering van mijn eigen gezondheid. Daar heb ik een mooi resultaat mee bereikt; die ervaring deel ik graag met anderen."

Het volgen van Tai Chi lessen kan leiden tot verbetering van lichamelijke conditie. De bewegingen kunnen thuis worden geoefend, zonder apparaten of speciale kleding. Bij regelmatige oefening versoepelen spieren en gewrichten en verbetert de lichaamshouding. Na enige tijd zal de beoefenaar ook andere voordelen kunnen ondervinden, zoals verhoogde stressbestendigheid en concentratie verbetering en daardoor een kleinere kans op een burnout.

Wim van Papendrecht is al 12 jaar om: "Tai Chi is voor mij een plezierige manier om in beweging te blijven. De langzame bewegingen laten je de regelmatige spanning en ontspanning van je spieren voelen. Ook je gewrichten blijven wat soepeler. Als je eenmaal weet hoe de bewegingen gaan voer je ze bewuster en met meer aandacht uit. Doordat je gedachten meer bij de bewegingen zijn wordt je hoofd 'leeg' en voel je je na afloop zowel lichamelijk als geestelijk ontspannen. Mij bevalt dit na al die jaren nog steeds heel goed. Ook in het dagelijks leven heeft het nut. Je staat en loopt stabieler, dus de kans op vallen wordt kleiner."

Meer info op laotsetaichiacademie.nl. Meedoen kan op woensdagavond in de gymzaal op Bachplein 584. De introductieles is gratis.

Meer berichten