Burgemeester Lamers reikt het echtpaar van Haften-Lankester een miniatuur van het Oude Stadhuis aan, dat is gemaakt door Jacques Tange. (Foto: Marius Schinkel)
Burgemeester Lamers reikt het echtpaar van Haften-Lankester een miniatuur van het Oude Stadhuis aan, dat is gemaakt door Jacques Tange. (Foto: Marius Schinkel) (Foto: Marius Schinkel)

'Geld hadden we niet, wel heel veel lol'

Schiedam - Wout van Haften en Ina Lankester gaven elkaar 30 september 1954 het jawoord in het Oude Raedthuys in Schiedam Kethel. Op 30 september 2019 kijkt bruidspaar van Haften-Lankester met veel plezier terug op hun briljanten huwelijksdag. "Alles was bijzonder: het hartelijke, huiselijke bezoek van burgemeester Lamers, die ons persoonlijk kwam feliciteren, het feestje dat we met onze kinderen, kleinkinderen en familie hebben gevierd, de vele bloemstukken en kaarten die we hebben ontvangen. Het kon niet op."


(door Kathy Huitema)

Wout en Ina leren elkaar kennen als ze zestien en zeventien jaar zijn: "Tijdens Koninginnedag, 31 augustus op het Noordeinde. Er was kermis in het weiland naast 't Laantje van Rip." Wout bezocht de kermis met z'n vrienden, Ina met haar vriendinnen. "Geld hadden we niet; wel heel veel lol. Vanaf die tijd trokken we met z'n allen op. We vormden een soort 'cabaretgroepje' en traden op tijdens feesten en partijen in de buurt. Als dank mochten we mee eten en drinken. We maakten ook fietstochten. Ina: ik mocht dan bij Wout áchterop zijn fiets, later mocht ik zelfs vóórop, tot ik zelf een fiets kreeg. Trots fietste ik mee met de groep naar de CJNV Bondsdag is Scheveningen in mijn mooie blauwe jurkje. Stortregen onderweg was een grote plaaggeest. De blauwe stof gaf af en ik kleurde mee. Ik heb nog dagen met blauwe armen en benen rondgelopen."

Jeugd

Het echtpaar Van Haften gaat terug in de tijd. "Wij hebben een leuke jeugd gehad. Vanuit vriendschap kregen we verkering. Het raakte aan tussen ons en het is nog steeds aan!" Wout: "Mijn vader werkte als knecht op een boerderij in Kethel." En met een knipoog naar zijn vrouw: "Ina dacht eerst dat ik een boerenzoon was!" Ina: "Wout was een stevige jongen. Daar kon ik mee thuis komen!"

Wout werkte bij Shell, Ina was dienstbode. Toen ze trouwden kregen ze een huisje aan de Vlaardingseweg, later verhuisden ze naar de Dorpsstraat, onder de rook van de Dorpskerk in Kethel waar Wout 40 jaar koster is geweest. Het echtpaar Van Haften kreeg een dochter en een zoon.
Wout van Haften geniet al jaren van zijn pensioen. "Wij waren altijd 'doeners' en nu vermaken we ons met niets doen. Wij hebben alleen maar geleefd en we zijn blij!"

Meer berichten