Gereserveerde plekken op de Willemskade.
Gereserveerde plekken op de Willemskade. (Foto: Bart Bos )

'Deelauto's? Er is chronisch gebrek aan parkeergelegenheid'

Schiedam - Dit bericht is ingezonden op www.nieuwestadsblad.nl. Iedere Schiedammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen! We kregen een 'boos' bericht over deelvervoer.


'Boos. Dat zijn bewoners van de Gorzen in de omgeving van het deelauto experiment georganiseerd door de gemeente. Sinds kort zijn in zuid en west zogenoemde deelauto’s te vinden waarmee de gemeente hoopt het gebruik van eigen auto’s terug te brengen. In zuid staan er zowel op het Wilhelminaplein en Willemskade twee deelauto’s van het bedrijf Juuve die, naast auto’s, ook e-bikes en e-scooters zal gaan plaatsen in Schiedam. Een eerder experiment met deelfietsen in Schiedam is mislukt en zorgde voor veel ergernis bij bewoners doordat de deelfietsen vaak op straat lagen of in de bosjes belandde.

'In theorie zijn de deelauto’s een mooi initiatief voor mensen die te weinig gebruik maken van een auto om er zelf één aan te schaffen. Maar de eigenaar van een eigen 'heilige koe' vragen zijn vrijheid op te geven die een eigen auto geeft, dat idee gaat er bij weinigen in. En natuurlijk is eenieder vrij om wel of niet gebruik te maken van een deelauto. Waar auto eigenaren zich nu vooral druk om maken is het feit dat in zuid, net als in andere wijken, er al een chronisch tekort is aan parkeergelegenheid voor de eigen auto, laat staan voor deelauto’s.

'Omwonenden van het Wilhelminaplein pleiten al jaren om het creëren van meer parkeerplaatsen, en plotsklaps zijn er wel twee plekken gecreëerd bij de basisschool in de Dwarsstraat tegenover het Wilhelminaplein voor de deelauto’s. Op de Willemskade zijn echter zelfs twee reguliere plekken 'ingepikt' voor de deelauto’s waardoor bij de Albert Heijn op de hoek Groenelaan ieder plekje juist hard nodig is.

De eerste reacties van omwonenden over de deelauto’s zijn dan ook niet positief te noemen.'

Meer berichten