Een door vluchtelingen gemaakt schilderij werd vorige week onthuld in het Stedelijk Gymnasium.
Een door vluchtelingen gemaakt schilderij werd vorige week onthuld in het Stedelijk Gymnasium. (Foto: Juan Heinsohn)

Bijzonder schilderij onthuld in Stedelijk Gymnasium

Schiedam - Dit bericht is ingezonden op www.nieuwestadsblad.nl. Iedere Schiedammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!


In het kader van de Vredesweek is donderdag 26 september een schilderij onthuld bij het Stedelijk Gymnasium in Schiedam. In het bijzijn van klas 6-leerlingen vertelde mevrouw Sinnecker over de Vredesweek. Juan Heinsohn, begeleider van het ontstaan van het schilderij, vertelde hoe het schilderij werd gemaakt door vluchtelingen, die hun eigen ervaringen erin verwerkten. Het bovenste – donkere – gedeelte symboliseert de periode die de vluchtelingen achter zich hadden gelaten, terwijl het onderste deel hun dromen weergeeft.

Tijdens de Vredesweek van 2017 deden leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Schiedam o.l.v. docente Nederlands Ester Janssen mee aan het schrijven van een column. Een van de leerlingen, Erik van Weelderen, viel toen de eer te beurt zijn column voor te lezen. Zowel Erik als zijn docente waren ook aanwezig bij de onthulling. Tijdens die week zijn vier schilderijen gemaakt door een twintigtal “nieuwe Schiedammers” o.l.v. het kunstenaarscollectief Zona Franca. Het thema van de week was “de kracht van verbeelding”. En nu hangt een van deze schilderijen te schitteren in de aula van het Stedelijk Gymnasium Schiedam.

Meer berichten