En toen was zo'n zeven man de bal kwijt. Hermes DVS wist het leder in de derby tegen SVV ervoor en erna wel te vinden en haalde zesmaal het garen. (FotoL: DPG/gsv)
En toen was zo'n zeven man de bal kwijt. Hermes DVS wist het leder in de derby tegen SVV ervoor en erna wel te vinden en haalde zesmaal het garen. (FotoL: DPG/gsv) (Foto: )

René Noort: 'Zo af en toe kakie uitdelen mag best'

SCHIEDAM – René Noort ruilde het Rotterdamse VOB (Voetbal op Bouw) in voor Hermes DVS, een club van stand. "Mooie club, maar met voetballers, die eigenlijk te lief zijn voor de vierde klas." Vandaar, dat de trainer via het YouTube-kanaal van Schiedam JW TV uitdagend liet noteren, dat het niet zou misstaan 'zo af en toe een kakie uit te delen'. 


(door Gerard S. Verver)

In de ooit op het scherpst van de snede gestreden derby tussen de lichtblauwen en roodgroenen was dat zaterdag niet nodig. Hermes DVS hoefde zich niet echt in te spannen om via 2-6 winst de eerste driepunter te oogsten. Dat lukte tegen TOGB (met een in de ultieme slotfase opgelopen 5-4 nederlaag) en TOGB ('toen er teveel spelers niet thuis gaven') niet.

"Terwijl ze, zoals ze in het toernooi om het Schiedams kampioenschap, tegen ploegen als HBSS en Excelsior'20, toch niet de minsten, hebben laten zien dat ze een goeie pot kunnen afleveren." Met een VOB-mentaliteit ("mouwen opstropen en er voor gaan") is een wereld te winnen. "Met een paar van die Rotterdammers erbij zou er een wereldploeg staan."

Er overigens aan toevoegend, dat hij de huidige spelersgroep in staat acht om, net als vorig jaar, aan te klampen bij de strijd om de prijzen. "Dan geldt wel dat het kwartje de goede kant op moet vallen. Dat je een goede serie scoort en zo een flow te pakken krijgt. En, belangrijk, dat je geen punten laat liggen bij de kleintjes."

Meer berichten