Preventief fouilleren verder uitgebreid in Schiedam

Schiedam - Er waren al wijken zoals Nieuwland en het centrum waar de politie preventief mag fouilleren, maar dat gebied is nu uitgebreid met de Spaanse- en 's-Gravenlandse Polder in Schiedam. Die stadsdelen zijn aangewezen omdat er volgens gemeente relatief veel criminaliteit voorkomt er veel wapens rond gaan. Dat blijkt uit een brief van burgemeester Cor Lamers aan de gemeenteraad. 


Volgens het AD waren er alleen het afgelopen half jaar al veertien incidenten met doodslag, moord of pogingen daartoe in Schiedam. Daarnaast werden ook nog eens tien zware mishandelingen gerapporteerd. De stad kreeg bovendien te maken met twintig straatroven en acht overvallen. Achttien daarvan gebeurden in de eerder genoemde wijken, die worden gezien als risicogebieden.
"Het is een zwaar middel om in te zetten'', schrijft Lamers in zijn brief. "Maar gezien de geschetste problematiek, de veiligheidssituatie in deze gebieden en het advies van de politie, acht ik het noodzakelijk om deze aanwijzingsbesluiten te nemen.''

Meer berichten