Heb jij een idee voor Kaarsjesavond in Schiedam? Meld het dan snel!


Marco en Iris flankeren Guy in de plannen om van Kaarsjesavond een groots spektakel te maken.
Marco en Iris flankeren Guy in de plannen om van Kaarsjesavond een groots spektakel te maken. (Foto: )

Heb jij een idee voor Kaarsjesavond in Schiedam? Meld het dan snel!

Schiedam - Het aftellen naar Kerstmis is voor de ware liefhebbers al weer begonnen. Dat geldt ook voor Guy Verbeek van creatief conceptbureau De Burgemeesters. De gemeente Schiedam vroeg hem zijn ter zake kundige licht over de traditionele Kaarsjesavond te laten schijnen, om dit gekoesterde evenement nog indrukwekkender te maken. Guy: "Ik heb al sinds april kerstliedjes op staan."


(door Els Neijts)

Ook dit jaar zal burgemeester Cor Lamers - op de twaalfde van de twaalfde - naar goede traditie de kaarsjes van de stedelijke kerstboom ontsteken. Als de straatverlichting dooft, de kaarsen branden en er kerstliederen klinken, wordt Schiedam met deze symbolische handeling voor enkele weken omgetoverd tot magische kerststad. Dit jaar wil de gemeente Schiedam bewoners en ondernemers de ruimte geven het geliefde (meezing)spektakel uit te breiden en daardoor meer Schiedammers naar de binnenstad te lokken. Wie daar ideeën over heeft, kan deze nog tot eind van de maand bij Guy kwijt.

Want Guy heeft verstand van Kerstmis. Zijn bureau is verantwoordelijk voor de jaarlijkse organisatie en productie van Lichtjesavond, het kerstevenement waarmee buurgemeente Delft jaarlijks 30.000 tot 40.000 bezoekers naar de binnenstad weet te trekken. "Delft en Schiedam lijken op elkaar. Beide steden hebben een schilderachtige binnenstad die zich uitstekend leent voor een groots kerstevenement. Dat is in Delft al bewezen, en ik ben er van overtuigd dat het in Schiedam ook mogelijk is de traditie uit te breiden en naar een hoger plan te tillen. Maar daar hebben we wel de ondernemers, bewoners en veel vrijwilligers bij nodig. Die moeten weten wat wíj van plan zijn en daar hún steentje aan willen bijdragen. Door ideeën met ons te delen en met voorstellen te komen."

Guy houdt elke donderdag kantoor in SHOP aan Hoogstraat 140. Daar kan iedereen met een idee zomaar binnen lopen. Guy:" Omdat ik midden in de stad zit, heb ik al het nodige contact gehad met ondernemers en bewoners, maar ik houd me aanbevolen voor meer."

Twee enthousiaste ondernemers waar Guy al contact mee heeft, zijn Marco Ruissen en Iris Nederend van Lovedeco.nl, ook in het dagelijks leven een setje. In hun pand aan Hoogstraat 37a bubbelt het van de ballonnen, in werkelijk alle mogelijke varianten en maten. Van manshoge dieren en cartooneske personages tot ballonpilaren, -bogen en -boeketten. Maar ook voor iets totaal nieuws bedenken draaien ze hun hand niet om. "Wij doen natuurlijk mee!", verzekert het feestminnend duo. Guy zou het liefst zien dat iedere Schiedammer 12 december in zijn agenda blockt en naar het gratis evenement komt. "In de planning zitten al een muzikale openingsshow op de Grote Markt, koorzang, kerstmarkt met food-afdeling, een amateurpodium, kinder- en binnenactiviteiten. En natuurlijk doen de musea mee."

Meld je idee op www.deburgemeesters.nl/kaarsjesavond

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden