Zestig medewerkers van Stroomopwaarts sloten het seizoen af met een lekkere lunch.
Zestig medewerkers van Stroomopwaarts sloten het seizoen af met een lekkere lunch. (Foto: )

Nolet seizoen feestelijk af: 'Het waren zeer warme dagen'

Schiedam - Ze zien nu al uit naar het volgende seizoen. De medewerkers van Stroomopwaarts hebben vorige week donderdag het inpakseizoen bij Nolet Distillery feestelijk afgesloten met een overheerlijke lunch. Drie maanden lang hebben ze zich met overgave gewijd aan het inpakken van 228.000 cadeauverpakkingen van Ketel One Vodka voor de Amerikaanse markt.


(Door Kor Kegel)

Van de vele verschillende werkzaamheden van de mensen van Stroomopwaarts is het maken van mooie cadeaus een van de leukste en meest uitdagende. Zestig medewerkers steken er elk zomerseizoen ziel en zaligheid in en volgens Bob Nolet, elfde generatie bij het in 1691 opgerichte familiebedrijf en tevens directielid, zie je die gepassioneerde inzet vertaald in een perfecte kwaliteit van de verpakkingen. Hun beperking, verstandelijk, fysiek of psychisch, weerhoudt de inpakkers niet van topprestaties. Het is zeker ook om die reden dat Nolet al 25 jaar een beroep doet op mensen met een arbeidshandicap.

Aanvankelijk werden de pakketten gereedgemaakt bij BGS, voorloper van Stroomopwaarts in Schiedam. Naarmate Nolet groeide en de productie omhoog ging, werd het logistiek handiger om de verpakkingen te doen plaatsvinden in de Nolet Hallen aan de Buitenhavenweg. Daar gingen de medewerkers van Stroomopwaarts aan het begin van de zomer, op maandag 3 juni, van start om weer een prestatie van jewelste te leveren. Die werd vorige week donderdag dus bezegeld met een fantastische barbecue en een fascinerende rondleiding door de gebouwen van Nolet aan de Hoofdstraat en de Buitenhavenweg.

Bob Nolet spreekt van een ongelofelijke periode die is afgerond: "We hebben zeer warme dagen beleefd. Voor de nodige verkoeling kun je je voorstellen dat de ijsjes dan ook niet aan te slepen waren.'' Het warme zomerweer had natuurlijk zijn weerslag op het tempo van verpakken, maar dat werd de afgelopen weken kranig ingelopen. "We hebben ons nooit zorgen gemaakt", prees Bob Nolet de medewerkers van Stroomopwaarts uitvoerig.

"We weten heel goed wat we aan jullie hebben. Met goede afspraken en even extra de schouders eronder hebben jullie de tijdens de hitteperiode opgelopen achterstand snel daarna ongedaan gemaakt.'' Het ging op het laatst zelfs zo voortvarend, dat de kwalitatief hoogwaardige cadeauverpakkingen een week eerder dan gepland klaar waren en voor het overgrote deel al verscheept konden worden naar de Verenigde Staten, waar zij tijdens de kerstperiode in de winkels zullen liggen. Desiree Curfs, directeur van Stroomopwaarts, blikt met trots en tevredenheid terug op de afgelopen maanden: "De jarenlange samenwerking tussen Nolet en Stroomopwaarts is zeer waardevol. Mensen met een arbeidsbeperking kunnen hun talenten volledig inzetten. Nolet blinkt uit in maatschappelijk verantwoord ondernemen.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden