Els Kooy (links op de foto), voorzitter RC Schiedam de Veste, overhandigd de cheque aan Mirjam Kleijweg regiomanager Zuid/west Handicap.NL en Buddie Gonnie.
Els Kooy (links op de foto), voorzitter RC Schiedam de Veste, overhandigd de cheque aan Mirjam Kleijweg regiomanager Zuid/west Handicap.NL en Buddie Gonnie. (Renk Ruijter)

Rotaryclub Schiedam de Veste schenkt 1500 euro aan Buddies-project

Schiedam - Dankzij de schenking van 1500 euro van Rotaryclub Schiedam de Veste aan project Buddies Handicap.nl kunnen twee buddies in Schiedam een heel jaar worden gefinancierd.


Handicap.nl is een landelijk opererende stichting die zich met vier professionals en 200 vrijwilligers richt op het ondersteunen van jongeren van 18 tot 35 jaar met een lichtere verstandelijke beperking.
Jongeren die gedeeltelijk nog thuis wonen of in een vervangende thuisomgeving.  Soms met eenvoudig werk, soms ook niet. Deze jongeren dreigen vaak te vereenzamen en/of hebben een historie van gepest zijn binnen het onderwijs. Buddies Handicap.NL zoekt en begeleid jongeren van bijvoorbeeld HBO's die voor een periode een vriend worden van de eerder genoemde jongeren, om samen te gaan shoppen of een terrasje te pikken of anderszins. Met dit bedrag kunnen twee Schiedamse Buddies voor één jaar worden gefinancierd. 

Rotary in Nederland is verdeeld in 7 districten die elk worden geleid door een gouverneur. Rotary in Nederland telt circa 500 clubs met in totaal ruim 19.000 leden. Aan het hoofd van elk district staat een gouverneur. Hij of zij wordt benoemd door de Internationale Conventie op voordracht van het district. De gouverneur is gedelegeerd bestuurslid van de President Rotary International voor het district. Een Rotaryclub is een plaats waar je in alle openheid kunt praten over mogelijkheden en ontwikkelingen die spelen in beroep of het privéleven, waar je van anderen kunt leren. 

otarians komen wekelijks enkele uren bijeen op een vaste dag, locatie en tijdstip tijdens een lunch, diner of drankje (afhankelijk van de club). Enkele vaste onderdelen zijn het beroepspraatje (vakvoordracht), levensbericht (persoonlijk verhaal dat volgens afspraak binnen de club blijft) en het bespreken van lopende of toekomstige serviceprojecten. Leden hebben in principe de verplichting om zoveel mogelijk bij de bijeenkomsten aanwezig te zijn ('Attendance'). Rotary is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. 
   

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden