Meesterpianist Severin von Eckardstein trapt af in Schiedam

Schiedam - Meesterpianist Severin von Eckardstein speelt vrijdag 4 oktober het openingsconcert van een nieuwe serie concerten in de Westvest90-kerk in Schiedam. Op het programma staan werken van Chopin, Skrjabin, Medtner, Brahms en Prokofjev. Von Eckarstein stelt zich altijd volledig in dienst van de muziek en is wars van uiterlijk vertoon. Hij is verfijnd, poëtisch, soms dromerig maar ook exact. "Ik kom timide over, maar van binnen kolkt het. Als ik speel, dan gaat mijn hart vanzelf open."


Het concertprogramma in Schiedam weerspiegelt de volle rijkdom van pianomuziek vanaf de Romantiek tot de periode tussen de Wereldoorlogen. Severin von Eckardstein: "Het was een tijd waarin veel verschillende stilistische tendensen in de muziek samensmolten, vooral in Rusland, waar componisten probeerden te werken tegen de strikte politieke voorschriften in en er een eigen en persoonlijke manier van componeren op nahielden. Skrjabin en Medtner hadden dezelfde leraar, Safonov, maar volgden zeer uiteenlopende wegen. Skrjabin op zijn beurt inspireerde Prokofjev. Waar Skrjabin echter veel meer een expressionistische schilder werd, gaf Prokofjev met zijn werken vooral commentaar op grote wereldgebeurtenissen."

 De carrière van de Duitse Severin von Eckardstein heeft, vanaf het moment dat hij in 2003 het Koningin Elisabeth Concours won, een hoge vlucht genomen. Hij speelt over de hele wereld en trad op in gerenommeerde zalen in onder meer Berlijn, München, Moskou, Londen, Parijs, New York, Amsterdam, Hong Kong, Tokyo en Seoul. Ook speelde hij samen met orkesten als het BBC Philharmonic Orchestra, het Symphoniorchester des Bayerischen Rundfunks en het Koninklijk Concertgebouworkest. Regelmatig is Von Eckardstein te gast in de prestigieuze serie Meesterpianisten in Het Concertgebouw van Amsterdam.

Vrijdag 4 oktober 2019, aanvang 20.15 uur

Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden