Logo van de markt
Logo van de markt

Hoe leuk en divers is vrijwilligerswerk?

Schiedam - Dit bericht is ingezonden bij het Nieuwe Stadsblad. Iedere Schiedammer kan bij het Nieuwe Stadsblad een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.nieuwestadsblad.nl. 


Maak blij, wordt blij! Dat is het thema van de eerste regionale Vrijwilligersmarkt georganiseerd door het Servicepunt Vrijwilligers Schiedam en KLiK Vrijwilligers Vlaardingen. Een markt waar jij kan ontdekken hoe leuk en divers vrijwilligerswerk is en dat er echt voor ieder talent wel iets te vinden is.

Ruim 80 organisaties uit Vlaardingen en Schiedam kijken er naar uit om jou te ontmoeten. Zij willen jou laten zien wat een mooie en bijzondere activiteiten zij organiseren voor de stad en haar inwoners. Het maakt niet uit of je nu jaarlijks helpt een festival te organiseren, maandelijks je buurt wil helpen opruimen, tweewekelijks kleine reparaties verricht of wekelijks met een buurtbewoner naar de film gaat, het vrijwilligerswerk is nodig, jij bent nodig.

We nodigen je daarom van harte uit om donderdag 26 september, van 15.00 – 19.30 uur, langs te komen in de Margriethal in Schiedam. Maak blij, word blij, je ondervindt het al bij ons op de markt.

Talententest

Weet je nog niet precies wat je leuk vindt om te doen? Geen probleem. Op de markt kun je gratis een talententest doen. Deze test helpt je om erachter te komen wat je goed kunt én waar je blij van wordt. Vervolgens kun je heel gericht de markt op om te ontdekken welke leuke vacatures voldoen aan jouw wensen.

Op de markt ontdek je hoe divers vrijwilligerswerk is en dat je dit werk ook nog eens kunt doen bij een organisatie die bij jou past. Jouw levenservaring, talent of passie je kunt het ergens ten goede inzetten. En bestaat jouw activiteit echt nog niet, dan zijn er altijd nog mogelijkheden om zelf een initiatief op te zetten.

Vrijwilligerspas

En ga je uiteindelijk vrijwilligerswerk doen, dan ontvang je van de gemeente Schiedam of Vlaardingen een vrijwilligerspas. Met de pas ontvang je allerlei aantrekkelijke kortingen bij lokale ondernemers. Je vrijwillige inzet wordt zo nog eens extra beloond.

Allemaal redenen om donderdag 26 september langs te komen in de Margriethal in Schiedam en te ontdekken hoe leuk en divers vrijwilligerswerk is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden