Anthony Gormly 'Exposure' in de Flevopolder.
Anthony Gormly 'Exposure' in de Flevopolder. (Foto: Bram Schilling / landartflevoland.nl)

Buiten Beeld Busreis naar Land Art in de Flevopolder

Schiedam - Tijdens de Buiten Beeld Busreis van Mooi Werk reis je mee met de bus om buitenkunst te ontdekken buiten de eigen stadsgrenzen. Op 5 oktober voert de reis naar de Flevopolder en bewonder je grootschalige landschapskunst onder leiding van kunsthistorici. Een inspirerende excursie inclusief lunch en rondleidingen. Meld je snel aan want plaatsen zijn beperkt!


Op zaterdag 5 oktober organiseert Mooi Werk een busreis naar Land Art in de Flevopolder. Al tijdens de aanleg van deze grootste polder ter wereld werd besloten om hier een aantal grote kunstwerken in de vorm van land art van gerenommeerde kunstenaars, zoals Robbert Morris, Daniel Libeskind en Anthony Gormley te realiseren. De kunstenaars lieten zich inspireren door het karakteristieke polderlandschap en zo ontstond hier een unieke plek in de wereld. De bus brengt de deelnemers naar de kunstwerken die verspreid in de polder liggen. Kunsthistorica Anja Novak, docent moderne en hedendaagse kunst aan de Universiteit van Amsterdam, reist mee en vertelt over de kunstwerken.

De bus vertrekt om 8:30 uur uit Schiedam en brengt de groep hier rond 19:00 uur weer terug. Kosten bedragen 40,- euro per persoon (inclusief vervoer, lunch en rondleidingen). Mocht de prijs een belemmering zijn, neem dan contact op met de organisatie. Meld je snel aan via post@stichtingmooiwerk.nl (o.v.v. van naam en telefoonnummer). Stevige wandelschoenen worden aangeraden, sommige kunstwerken kunnen alleen te voet bereikt worden!

De Buiten Beeld Busreizen zijn onderdeel van het Buiten Beeld project van Mooi Werk en wil Schiedammers kunst in de buitenruimte laten ontdekken buiten de grenzen van de stad. Naast de busreizen worden er ook Fietssafari’s en Scootmobielroutes georganiseerd door verschillende wijken van Schiedam. Onderweg bewonder je nieuwe en onontdekte kunstwerken onder leiding van een gids. Kijk op www.stichtingmooiwerk.nl voor meer Buiten Beeld activiteiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden