In Schiedam West komt het tweede babyhuis in de regio. Waar moeders in een veilige omgeving met hun kind opgevangen worden.
In Schiedam West komt het tweede babyhuis in de regio. Waar moeders in een veilige omgeving met hun kind opgevangen worden. (Foto: )

Geslaagde Marathonloop voor Schiedams babyhuis: 42.000 euro opgehaald!

Schiedam - Feestelijk werden de 42 lopers binnengehaald door een drumband. 42 runners die de 42 kilometer van Dordrecht naar Schiedam rennen als sponsorloop voor de opening van het babyhuis. In Schiedam West komt het tweede babyhuis in de regio. Waar moeders in een veilige omgeving met hun kind opgevangen worden. Doel van de sponsorloop; 42 duizend euro's ophalen en dat lukte!


(door Frank Willemse)

Al vijf jaar heeft de stichting een babyhuis in Dordrecht. Waar moeders en kind een rustige omgeving krijgen om samen op te groeien en een stabiel leven te krijgen. Vaak jonge moeders die met problemen kampen als echtscheiding, postnatale depressie of ongewenste zwangerschap maar vooral geen rustig thuis hebben. Het is het tweede babyhuis van de regio. Het pand aan de Willem de Zwijgerlaan werd aangekocht en verbouwd tot zeven kamers of units om moeder en kind te verzorgen.

Kwetsbare moeders met dreiging van uithuisplaatsing kunnen toch een moeder-kind-band ontwikkelen dankzij een tijdelijke plek in het babyhuis. Een veilig thuis met dagelijkse begeleiding van professionals en vrijwilligers.

Die opvang is mogelijk gemaakt door giften en sponsoren zoals in Schiedam door het Fonds Schiedam Vlaardingen. Met een tweede vestiging wil de stichting aan de hulpvraag in de regio voldoen. En zelfs volgend jaar het verzorgingsgebied uitbreiden met een derde babyhuis in Leiden. In vijf jaar heeft het tehuis in Dordrecht zo'n 100 moeders en baby's kunnen opvangen. Zodat er minder kinderen uit huis geplaatst hoeven te worden.

Ook in Schiedam en omstreken denkt de stichting de komende jaren eenzelfde aantal moeders en baby's te kunnen helpen. Onder de titel: 'een warm deken voor moeder en kind' is er nu een vestiging voor Rotterdam Rijnmond in Schiedam West.
Kijk voor meer info op het-babyhuis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden