Foto:

Themaweek verkeersveiligheid begint in Kethel!

Schiedam - De provincie Zuid-Holland start maandag 16 september met de themaweek Verkeersveiligheid. Wethouder Jeroen Ooijevaar opent de Week om 8.00 uur bij IKC Kethel. Ouders en kinderen die op de fiets of te voet naar school komen, worden door de wethouder in het zonnetje gezet, laat de gemeente via hun website weten.

De wethouder overhandigt bij deze gelegenheid ook een Verkeersveiligheidsbox aan de school met daarin campagnemateriaal om zelf actie te voeren tegen te hard rijden in 30km/uur straten.

Met activiteiten als deze vragen de gemeentes Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en hun partners aandacht voor verkeersveiligheid. Dit wordt gedaan onder het motto 'Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers'.

IKC Kethel is een van de partners die zich inzetten voor verkeersveiligheid. In de Verkeersveiligheidsweek gaan ouders de uitdaging aan om zo veel mogelijk de auto te laten staan, zodat zij op de fiets of lopend naar school komen met hun kinderen.

Verkeersslachtoffers
Door verkeersonveiligheid zijn er in Zuid-Holland jaarlijks ongeveer 5.500 slachtoffers (doden en gewonden). Bij ongeveer 90% van deze ongevallen speelt het gedrag van verkeersdeelnemers een rol

Informatie

Maandag 16 september tussen 8.00 en 9.00 uur.
IKC Kethel, Vlaardingerweg 23, Schiedam

Meer berichten