Kinderen hoeven zich niet te vervelen tijdens Brandersfeesten

Schiedam - Er is heel veel te doen in het Brandersfeestenweekend voor kinderen! Met een paar centjes in hun portemonneetje zijn de kinderen voor even de baas. Zij beslissen waar pa en ma mee naar toe mogen. Natuurlijk heeft de organisatie ervoor gezorgd dat op die plekken ook voor de ouwelui voldoende te beleven valt.


Knutselactiviteiten, vrolijke doe-dingen en grappige uitdagingen voor kinderen zijn te vinden op het plein voor het Stedelijk Museum Schiedam. Bij dit Fource kinder-pret-plein is ook aan de ouders gedacht met een fijn terras om even bij te komen. Samen met de kinderen het museum bezoeken, is een ontdekkingsreis voor groot en klein! Dit weekend is de toegang extra voordelig.

Spetteren in de haven
Zoek het avontuur in het water bij de Kinder Waterspelen. Je kunt hier over een touw naar de overkant klimmen, in grote waterballen op het water drijven, lekker peddelen door de haven en nog veel meer super spannende wateractiviteiten.

Beestenboel
Op de Hoogstraat staat het publiek plotseling oog in oog met beschermde, uitheemse of zelfs uitgestorven diersoorten. Ze komen niet uit het circus of de dierentuin, maar zijn het werk van meesterlijk straattheater. Kinderen kunnen heel dichtbij komen en aaien mag! Naast de dierenpracht zijn er nog veel meer acts te bewonderen.

Held voor een dag
Voor iedereen die wel eens zelf een echte held wil zijn of graag wil weten hoe echte helden te werk gaan, is er het Dienstenplein. Kinderen mogen kijken bij politie, brandweer en andere diensten en hen alles vragen wat ze altijd al wilden weten. Natuurlijk is er ook hulp nodig bij het blussen!

Zwieren en gieren
Op de kermis kan het hele gezin zwieren en zwaaien. De verschillende attracties voor groot en klein staan verspreid over het Stadserf. Kom langs en laat zien wat jij durft!

Tjoeke tjoeke tuut tuut!
De minitreinen maken er niet minder lawaai om. Ze roetsen over het spoor en blazen de fluit in De Nieuwe passage. Leuk voor de grote en kleine modeltreinfans.

...van het dak af
Met de Brandersfeesten is het leuk om even wat langer op te blijven. Op zondagavond kunnen ook de kids genieten van de knallende vuurwerkshow. Een schitterend einde van een fantastisch weekend, vanaf het dak van Theater aan de Schie.

Het uitgebreide programma lees je op brandersfeesten.nl.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden