Foto: Picasa

Welke kant ga ik op?

Schiedam - Joke Ballijns kijkt voor haar column goed rond in Schiedam. Dit keer stuitte ze op weg-werkzaamheden die het reizen per scootmobiel er niet makkelijker op maken.


Bij het rondkijken in Schiedam word ik de laatste weken een beetje gepest. Wat is er aan de hand? Nou, met mij gaat het zoals gewoonlijk, alleen om mij een beetje te kunnen verplaatsen in mijn scootmobiel word ik de laatste weken ontzettend dwars gezeten door werkzaamheden.

Al weken lang kan je niet op een normale manier naar Bad Groenoord. De omleiding en niet alleen voor mij, maar ook voor automobilisten en voetgangers is het een ramp. Ik volg de nieuwsbrief van de gemeente op Facebook en geloof mij: elke dag krijg ik 'post' dat er wéér een afsluiting is. Op dit moment is Schiedam ten noorden van de Burgemeester Van Haarenlaan al aardig aan het dichtslibben. Ook al weken lang is de overgang van het Beatrixpark naar de Parkweg afgesloten en moet je omrijden, links of rechts, om over een bruggetje te gaan. Het is levensgevaarlijk want je kruist dan gelijk de trambaan die door bomen onoverzichtelijk is.

Natuurlijk begrijp ik dat er werkzaamheden moeten worden uitgevoerd, maar waarom alles tegelijk?

Deze week moest ik naar de tandarts en het ziekenhuis en geloof mij, die komen echt niet naar mij toe. Een heel gepuzzel hoe je alle opstoppingen moet omzeilen, het kost me een hoop gehobbel om ergens te geraken. Een groot voordeel van al dat gehobbel is dat daarna mijn nieren weer op hun plaats zitten (smile).

Er zijn prachtige fietspaden in Schiedam, maar helaas zijn er ook fietspaden waarbij ik blij ben dat ik niet omval.

Dus als u een oudere dame midden op de weg ziet rijden in een scootmobiel, denk dan niet: die is van het padje geraakt. Nee als ik netjes rechts ga rijden, sla ik gegarandeerd om en bekijk even de situatie en hang dan niet gelijk op de claxon. Ik heb een prachtige app op mijn telefoon genaamd Buiten Beter en die werkt fantastisch. Zie ik onderweg een obstakel of mankement aan de weg, dan meld ik dat, neem een foto en stuur hem door naar de gemeente. Daar zitten twee heren die alles bekijken en het direct voor je oplossen. Alleen als ik nu overal een foto van zou maken, zouden zij dit niet kunnen oplossen, hoe graag zij dit ook willen.

De reacties op Facebook liegen er niet om, men vindt dat de gemeente Schiedam echt de weg kwijt is met al die werkzaamheden en iemand vraagt zich af of er nog een plek is in Schiedam waar je wél kan rijden. De grootste opstoppingen komen de komende weken, dan is de Burg. Van Haarenlaan afgesloten, die gelukkig in twee fases worden uitgevoerd. Morgen ga ik proberen of ik naar Zuid kan komen, zal wel een kwartiertje eerder weggaan, want heb vernomen dat nu ook de Nassaulaan op de schop gaat.

Tot de volgende keer.

Joke Ballijns


 

Meer berichten