Wereldwinkel Schiedam 50 jaar.
Wereldwinkel Schiedam 50 jaar. (Foto: Hans de Groot)

Wereldwinkel bestaat een halve eeuw!

Schiedam - Dit bericht is ingezonden bij het Nieuwe Stadsblad. Iedere Schiedammer kan bij het Nieuwe Stadsblad een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.nieuwestadsblad.nl.


Vijftig jaar geleden, in augustus 1969, werd de eerste wereldwinkel in Nederland geopend. Schiedam volgde al snel: in het Proveniershuis werd reeds vanaf november 1969 rietsuiker en Max Havelaar koffie verkocht. In 1976 opende de wereldwinkel Schiedam zijn winkel aan de Lange Achterweg met een flink uitgebreid fair trade assortiment.

Wereldwinkels streven eerlijke structuren in de wereldhandel na. De producenten krijgen een eerlijke prijs betaald zodat ze hun woon- en leefomstandigheden kunnen verbeteren. Er is geen kinderarbeid. Het bestaansrecht van de wereldwinkel is onveranderd gebleven: eerlijke handel. Wat in die vijftig jaar wel sterk veranderd is, zijn de producten. Koffie en suiker zijn er nog steeds, maar daarnaast brengen wereldwinkels nu een continue wisselend, mooi en eigentijds assortiment aan cadeau- en nijverheidsartikelen.

De Wereldwinkel Schiedam viert het jubileum van 50 jaar Wereldwinkels met een korting van 50% op een flink aantal nijverheidsartikelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden