'Prins Willem Alexander MAVO, een school die in m'n hart zit'

Schiedam - Dit bericht is ingezonden bij het Nieuwe Stadsblad. Iedere Schiedammer kan bij het Nieuwe Stadsblad een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.nieuwestadsblad.nl. Jolanda-Jane schreef ons over een bericht van een 'onbekend' wijkje naast het spoor in Schiedam waar nieuwbouw komt.


'In dat 'onbekende wijkje' zat ik op school. De Prins Willem Alexander MAVO. Veruit de BESTE school die er in die tijd was. Met leraren die nog echt gaven om de leerlingen. Met regels waaraan men zich diende te houden en opvoedkundig ingrijpen indien nodig. Voor mij was het de mooiste tijd die ik me kon wensen na een, op zijn zachtst gezegd, slechte jeugdperiode. Ik vond er mezelf terug, verwerkte al mijn verdriet enigszins en pesten was er niet bij. Dit in tegenstelling tot andere scholen.

'Zo'n beetje elke leerkracht van deze tijd zou enorm veel kunnen leren over hoe het lesgeven hoort te zijn. De school in dit zogezegd, onbekende wijkje, is de school die in mijn hart zit. Het doet mij, en met mij ook vele anderen, groot verdriet de school te gaan verliezen. We komen er nog regelmatig om herinneringen op te halen en hadden afgelopen maart nog met vele oud-leerlingen en oud-leraren een reünie in de gymzaal. Dit onbekende wijkje met die school was een belangrijk deel van ons leven. Het heeft ons gemaakt tot de mensen die we zijn en gaf ons een gevoel van eenheid, dat we heden ten dage nog steeds voelen.

Vriendelijke groet, Jolanda-Jane'

Meer berichten