Sprankelende optredens onder een dak van bladeren.
Sprankelende optredens onder een dak van bladeren. (Foto: Bart Bos )

'Opzwepende, 'oorstrelende' muziek in het mooiste park van Schiedam'

Schiedam - Dit bericht is ingezonden bij het Nieuwe Stadsblad. Iedere Schiedammer kan bij het Nieuwe Stadsblad een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.nieuwestadsblad.nl. Bart Bos bezocht een tweedaagse festival vol wereldmuziek in het 'mooiste park van Schiedam'.


Sprankelende muziek, wereldse lekkernijen, poëzie en kunst in een sfeervolle setting onder de bomen in de koepel van het Julianapark, dat is Verueño. Een tweedaags wereldmuziekfestival in het mooiste park van Schiedam.

Op dag één kon men genieten van een heerlijke maaltijd onder het genot van sfeervolle muziek gevolgd door een film.

Dag twee is traditioneel dé dag van het festival met diverse orkesten, bands of artiesten die vrolijkheid en cultuur brengen in de koepel, zoals de opzwepende en 'oorstrelende' Zuid-Amerikaanse klanken van Flor de Amor, drie stralende vrouwen en één bijzondere man die met Latijns-Amerikaanse klanken, Argentijnse tango's en Cubaanse bolero’s de snaren van het gevoel raken bij de aanwezigen.

Met heerlijke arrangementen, spontane improvisaties en overtuigende koortjes een geweldig begin van een gezellige middag van samenzijn onder het groene dak van de bomen in de koepel.

Meer berichten