In de bekerwedstrijd tegen Steeds Hooger nam Glenn van Troost, die hier aanlegt voor de openingstreffer, beide Schiedamse treffers voor zijn rekening. (Foto: Persgroep/gsv)
In de bekerwedstrijd tegen Steeds Hooger nam Glenn van Troost, die hier aanlegt voor de openingstreffer, beide Schiedamse treffers voor zijn rekening. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

Van Troost gaat niet zo maar weg bij KethelSpaland

SCHIEDAM – Het zondagvoetbal wankelt. Zeker in West 2 waar de ene na de andere club naar de zaterdag vlucht. Bij KethelSpaland houdt het echter manmoedig stand. Wat heet. In sportpark WA durft aanvoerder Glenn van Troost zelfs het voornemen te uiten voor een hoge plek in het linker rijtje te gaan en ook te vinden, "dat het wel eens leuk zou zijn om hogerop te kijken."


(Door Gerard S. Verver)

En dat, nadat de derdeklasser vorig seizoen, na een opvallend goede competitiestart, een dramatisch vervolg afleverde en nog bijna in de vierde klas belandde. De captain kijkt niet om in wrok, mikt nu minstens op een plaats bij de top-6. De spelersgroep verloor twee bemanningsleden, maar kreeg er een vijftal bij waaronder Jasper Koning en Gloire Kabongo, afkomstig van Kethels zaterdagselectie. "Zo zijn we op niveau gebleven." 

Zelf was hij vorig seizoen met 22 treffers goed voor ruim één derde van de Schiedamse doelpuntenproductie. "Ik word wel benaderd, maar ga niet zomaar weg. Mijn hele voetballeven zit ik al hier. Met mijn vrienden en voel me goed op mijn plek."

Zijn voetbalmaatjes weten wat ze aan hun gedreven aanvoerder hebben: Van Troost kan namelijk soms nogal dwingend en sturend zijn. Laat duidelijk weten als iets hem niet zint. "De één accepteert dat wat makkelijker dan de ander. Ze kennen me. We praten dat gewoon lekker uit. En later in de kantine is dan alles vergeten."

Meer berichten