De vogelvlucht artist impression van het hele Blauwhuiskwartier, gemaakt door Loek Meenhorst.
De vogelvlucht artist impression van het hele Blauwhuiskwartier, gemaakt door Loek Meenhorst. (Foto: )

Start verkoop van Blauwhuiskwartier

Schiedam - Op 14 september van 11.00 tot 13.00 uur is de start verkoop van de verschillende typen woningen in het Blauwhuiskwartier. Aan de Lange Nieuwstraat 191, waar ooit de post van PostNL werd gesorteerd, presenteren ontwikkelaar en investeerder Henk Jan Hollander (NL-development) en projectmanager Peter van Dilst (2dvastgoed) de plannen die door architectenbureau Geurst en Schulze uit Den Haag zijn ontworpen. Makelaars Tom van Noord (TW3) en Linda van Ooijen Knook (Anke Bodewes Makelaardij) beantwoorden de eerste vragen. Inschrijven kan tot en met 22 september.


(Door Janet van Huisstede)

Tussen de Lange Nieuwstraat aan de groene Plantage en het water aan de Nieuwe Haven investeert NL-development meer dan € 18,5 miljoen in 43 koopwoningen en 18 huurwoningen die midden 2021 worden opgeleverd.

Henk Jan Hollander ontwikkelde eerder al succesvolle woningen in Schiedam aan de Stadhouderslaan en in de Hollandiahof. "Het is echt leuk om hier te ontwikkelen. Schiedam is een complete stad die nog niet af is. Gelukkig nog niet helemaal 'aangeharkt', met roestige randjes, een interessant havengebied, mooi gelegen aan de rivier. Daarom was ik blij dat Peter van Dilst van 2dvastgoed mij eind 2017 benaderde over dit Blauwhuiskwartier. Ook de gemeente is heel tevreden met deze mooie mix en werkt goed samen om het tot een succes te maken."
Henk Jan Hollander is trots op de ontwerpen van project-architecte Petra Sejkorova voor het Blauwhuiskwartier: "Het is een mini-stadje in de stad waar straks diverse typen bewoners uit verschillende levensfasen kunnen wonen. In het voormalige postsorteercentrum dat architect Maaskant ooit ontwierp, komen vijf stoere industriële patiowoningen - de Urbanlofts - met een verdiepingshoogte van vier-en-een-halve meter! Aan de waterkant bouwen we Havenzicht met 26 luxe appartementen met mooie terrassen, variërend van luxe penthouses tot twee-kamer appartementen. Chique, stoer, strak en energiezuinig."

Het monumentale Blauwhuis aan de Lange Nieuwstraat wordt door de gespecialiseerde restauratie-aannemer Den Hoed in ere hersteld. De Rijnmondband, muziekschool en ondernemers zoeken nog naar een ander onderkomen. "Samen met onze restauratie- en nieuwbouwarchitect gaan we dit monument van binnen omtoveren tot moderne huurstudio's voor singles. De kerkkapel van 140 m2 wordt een luxe appartement met entresol."
Het bestaande gebouw uit 1862 van de vroegere Armenschool werd op social media een punt van discussie toen de Historische Vereniging Schiedam onlangs een monumentenstatus aanvroeg. "Natuurlijk hebben wij ook gedegen en serieus onderzoek gedaan naar dat gebouw", zegt Henk Jan Hollander. "Maar helaas blijkt dat bij een opknapbeurt het eindresultaat niet in verhouding staat tot de totale inspanning. Dan kun je geen betaalbare woningen voor starters meer creëren. Die wilden we ook een kans geven in dit gebied."

Projectmanager Peter van Dilst vult aan: "We zouden de funderingen moeten vernieuwen, vloeren vervangen, asbest verwijderen, buitengevels tot binnengevels maken, etc. Dat is voor het huidige gebouw een onverantwoord gewicht. We kunnen de Armenschool daarom beter slopen en herbouwen in dezelfde sfeer met een aantal architectonisch interessante elementen, zoals de kopgevel. De afdeling Welstand vond dat een goed voorstel. Bovendien betekent nieuwbouw voor de kopers dat zij kwalitatief veel betere woningen krijgen."
De binnentuin, waaraan de Urbanlofts grenzen en waarop de appartementen ook zullen uitkijken, krijgt een mooi ontwerp door architect Jos van de Lindenloof uit Delft. Hollander: "Die tuin gaat de Blauwhuishof heten en wordt voor algemeen gebruik. En ook de kade wordt voor iedereen bereikbaar. Daar kun je straks op je bootje stappen."

Geïnteresseerd in een koopwoning die volgens planning in de zomer van 2021 wordt opgeleverd? Meld u zich dan aan voor de start verkoop via blauwhuiskwartier.nl. Prijzen variëren van € 175.000 tot € 825.000 v.o.n.. Voor de huurwoningen kunt u zich begin 2021 aanmelden.

Meer berichten