Hebbes. De landstitel is binnen en captain Tom Heggelman mag de beker, uitgereikt door KNCB-voorzitter Betty Timmer, meenemen naar Schiedam. (Foto: Jos van Deventer)
Hebbes. De landstitel is binnen en captain Tom Heggelman mag de beker, uitgereikt door KNCB-voorzitter Betty Timmer, meenemen naar Schiedam. (Foto: Jos van Deventer) (Foto: )

Excelsior'20 int 12e landstitel: 'Fantastisch moment!'

SCHIEDAM – "We dragen de titel over aan de terechte kampioen", twitterde het Rotterdamse VOC, nadat Excelsior'20 zich in Amsterdam opnieuw van zijn beste en sterkste kant had laten zien. Dosti, vorige week tegen VCC nog goed 283 runs, werd op eigen veld te kijk gezet: 61 all out.


(Door Gerard S. Verver)

Om duidelijk te maken, dat niemand bij de Schiedammers in de buurt kon komen maakte Lennart van Wyk met een daverende zes het karwei af en kon KNCB-voorzitter Betty Timmer de kampioensbeker uit de verpakking halen.

"Fantastisch moment", reageerde captain Tom Heggelman. In de wetenschap, dat die titel Excelsior door vriend en concurrentie gegund wordt. "Ja, we zijn echt de terechte kampioen", vond de anders zo bescheiden Schiedammer.

Niet vanwege het batten. Wel dankzij sterk bowlen. "Een kwestie van discipline en heel veel trainen", noemt hij het. Ook chairman Luuk van Troost straalde. "We hebben aanvankelijk gevreesd dat andere clubs ons door het aantrekken van nogal wat buitenlandse coaches in de schaduw zouden zetten. Wij hebben het vooral met eigen mensen gedaan. Ongelooflijk wat ze tot stand gebracht hebben. Hebben we toch onderschat waar ze toe in staat zijn en worden we op eigen kracht driemaal landskampioen in vier jaar."

Het werd in kleine kring gevierd. Zondag mag de aanhang tijdens de thuisbeurt tegen VRA mee genieten!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden