Foto:

Alternatief gondelvaart: Schiedam vaart en zwaait!

Schiedam - Dit bericht is ingezonden bij het Nieuwe Stadsblad. Iedere Schiedammer kan bij het Nieuwe Stadsblad een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.nieuwestadsblad.nl. Mari Dingenouts pleit voor een alternatief voor de Gondelvaart en doet een oproep.


'Als initiator van de Gondelvaart in het Watersportweekend van 1986 lees ik met gemengde gevoelens het bericht dat de Gondelvaart 2019 niet doorgaat. Jammer omdat de Gondelvaart altijd een van de evenementen was van de succesformule van de Brandersfeesten. De Gondelvaart heeft in haar inmiddels 33 jarig bestaan vele hoogtepunten gekend. Maar ook punten waarbij het beter was even te wachten met de organisatie ervan of moest wachten vanwege werkzaamheden aan en in de Lange Haven.

De Gondelvaart heeft in haar bestaan ooit ongekende hoogte behaald met circa 40-50.000 toeschouwers op de kade. De belangstelling voor de Gondelvaart blijft, maar de vaart kan niet meer het niveau halen van destijds, zelfs niet voldoende deelnemers trekken. Met respect voor degenen die dat wel kunnen. Dan wordt het tijd om wellicht dit jaar al het over een andere boeg te gooien.

Vele steden met binnenhavens in Nederland organiseren een bijzondere vaart. Daar kan Schiedam niet bij achterblijven en natuurlijk niet schrappen uit de jaarlijkse Branderfeesten die in het laatste weekend van september worden gehouden. In dat weekend liggen er vele pleziervaartuigen in de binnenhavens van onze stad. Als je er circa 25 pleziervaartuigen met schippers kan regelen en als je snel scholen, verenigingen, instellingen en groepen aanschrijft of oproept op zaterdagavond 28 september mee te varen door de havens van Schiedam met vlaggen en wimpels, kleurrijke uitingen verenigingskleuren enz.,en als organisatie regel je de belichting en muziek dan moet het toch lukken om die avond een feestelijke parade te houden inclusief de themaboten die zich al hadden aangemeld, onder de titel: Schiedam vaart en zwaait! Veel plezier 28 september op de kade van de Lange Haven en Buitenhaven.'

(Mari Dingenouts)

Meer berichten