De jubileumeditie van de Zwem4Daagse belooft van 28 augustus tot 1 september een groot feest voor jong en oud te worden.
De jubileumeditie van de Zwem4Daagse belooft van 28 augustus tot 1 september een groot feest voor jong en oud te worden. (Foto: )

Zwem4Daagse viert 50-jarig jubileum met groots zwemfestijn!

SCHIEDAM - Optisport Schiedam organiseert van 28 augustus tot 1 september de Zwem4daagse in Zwembad Groenoord en Zuid. De Zwem4daagse is een sportief evenement voor de hele familie. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, waardoor het een groot feest is voor jong en oud. Het is dit jaar de vijftigste keer dat de KNZB de Zwem4daagse organiseert. Daarnaast bestaan Optisport en Zwembad Groenoord dit jaar 25 jaar, waardoor er maar liefst drie jubilea te vieren zijn. Een extra reden dus om er een feestelijke editie van te maken!


Tijdens de zwem4daagse zwemmen deelnemers vier dagen een afstand van 250m, 500m of 1.000m per keer. Je kunt dagelijks meedoen van 16.30 tot 17.45 uur. Als beloning voor de prestatie krijgen deelnemers op de laatste dag een medaille. Naast het zwemmen zijn er ook allerlei leuke activiteiten te doen, zoals de Plus Pannenkoekenmiddag, snorkelen, zeemeerminzwemmen en Aqua'Float. Daarnaast organiseren Lucky Divers en de Schiedamse Reddingsbrigade clinics voor de deelnemers.

Plezier en veiligheid

Nederland is een echt waterland, we leren zwemmen voor onze veiligheid in en om het water. Voor kinderen is het belangrijk om ook na het behalen van het zwemdiploma vaak te zwemmen en de aangeleerde vaardigheden te oefenen. Plezier en veiligheid gaan prima samen. Daarom wordt er elk jaar de Zwem4daagse georganiseerd. Het is een sportieve activiteit om samen met vriendjes, familie of klasgenoten aan mee te doen. Zwemmen en bewegen in het water is ook nog eens leuk en super gezond.

Meedoen

Meedoen met de Zwem4daagse? Schrijf je dan online in voor 27 augustus of aan de receptie van het zwembad. Online inschrijven kost 12,50 euro, terwijl de prijs aan de receptie 15 euro bedraagt. Voor kinderen is er zowel online als offline een speciaal kortingstarief van 10 euro. Dit is inclusief alle dagen vrijzwemmen en gratis deelname aan alle activiteiten.

Programma

Woensdag 28 augustus begint de Zwem4Daagse vanaf 14.30 uur met vrijzwemmen. Daarna is de eerste ronde van de PLUS Pannenkoekenmiddag. om 16.15 uur volgt de officiële opening met Zed de Haai en Plussie van Plus Waardenburg Schiedam. De afsluitende zondag (1 september) begint om 10.45 uur met een clinic van de Schiedamse Reddings Brigade en eindigt om 17.00 uur met de medaille-uitreiking met Zed de Haai.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden