Boekbespreking: Verloren in Napels van Heddi Goodrich

Schiedam - Iedere week bespreekt boekhandel Post Scriptum een boek. Deze week is dat Verloren in Napels van Heddi Goodrich.


De Amerikaanse Heddi is student in Napels en woont in de chaotische wijk 'Quantieri Spagnoli', waar het afval op straat ligt en de mensen tegen elkaar schreeuwen in plaats van praten. Daar ontmoet ze Pietro, een jongen afkomstig uit een klein Italiaans boerendorp. Een stormachtige relatie ontstaat. Met de altijd dreigende Vesuvius op de achtergrond lijken ze nooit meer zonder elkaar te kunnen, maar er is één probleem: Pietro's moeder in zijn geboortedorp. Zij wil niets liever dan dat Pietro terugkomt om de landerijen te bewerken en weet Heddi bij elk bezoek compleet te negeren.

Het wordt duidelijk dat Pietro moet kiezen tussen de liefde en zijn afkomst en dat niet kiezen ook een keuze is. Jaren later lijkt het erop
dat nieuw opgestart mailcontact voor een tweede kans gaat zorgen. Maar of dat zo is en of het de omstandigheden of karakter waren die hen uit elkaar hielden, dat zal blijken. 'Verloren in Napels' is een mooie vakantieroman, die de hitte van Napels combineerde met een verslindende liefde. Sfeervol en de scenes met Pietro's moeder zijn vol humor en tenenkrommend.

(Cijfer: 8)

Meer berichten