Gezocht: deelnemers aan kreeftenonderzoek

Schiedam - Dit bericht is ingezonden bij het Nieuwe Stadsblad. Iedere Schiedammer kan bij het Nieuwe Stadsblad een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.nieuwestadsblad.nl. 


De Koninklijk Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland zoekt mensen die tussen 15 augustus en 15 oktober mee willen doen aan onderzoek naar de verspreiding van zoetwaterkreeften. De meetpunten liggen in de gemeenten Schiedam, Delft, Lansingerland, Maassluis, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam (o.a. Hoek van Holland), Vlaardingen en Westland.

De deelnemers lenen een fuik en ontvangen een ontheffing om met dit verboden vangmiddel de dieren te vangen en terug te zetten. Uiteraard ontvangt iedere deelnemer een instructie.

De fuiken moeten op vier achtereenvolgende ochtenden gecontroleerd worden. De kreeften worden vervolgens gefotografeerd. Om mee te doen is voorkennis van kreeften niet noodzakelijk.

Dit onderzoek vindt op initiatief plaats van EIS (instituut van ongewervelden) in Leiden met afstemming met de Nederlandse waterschappen. Tien jaar geleden heeft zo'n zelfde onderzoek plaatsgevonden.

Het huidige onderzoek heeft twee doelen:

Wat is de verspreiding van de verschillende soorten zoetwaterkreeften en wat zijn de effecten van rivierkreeften op de kwaliteit en structuur van het oppervlaktewater.

 Meer informatie en opgeven bij de KNNV, 06 – 33 00 17 42, educatie@delfland.knnv.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden