Voorzitter Edwin Suttorp steekt niet onder stoelen of banken trots te zijn op de historie van SVV. En op de replay van de in 1949 gewonnen wedstrijd om de landstitel tegen Heerenveen. (Foto: Persgroep/gav)
Voorzitter Edwin Suttorp steekt niet onder stoelen of banken trots te zijn op de historie van SVV. En op de replay van de in 1949 gewonnen wedstrijd om de landstitel tegen Heerenveen. (Foto: Persgroep/gav) (Foto: )

SVV moet goed voor de dag komen, dat is de opdracht

SCHIEDAM – Roerige maanden. Die wens je je niet toe als je als tussenpaus, zoals Edwin Suttorp zich zag, de hamer overneemt van een bestuurlijk zwalkend SVV. Vervolgens gaat het ook op de velden mis: het zaterdagelftal sneuvelt en de 'zondag' kondigt het vertrek aan. Het zorgde voor nog meer onrust.


(Door Gerard S. Verver)

Het gooide bovendien de naam van de club te grabbel. Suttorp heeft die storm, in ieder geval voor de bühne, langs zich heen laten gaan. "Dat er wat aan de hand was, was geen verrassing. Op een nieuwe aanvoer van problemen zat natuurlijk niemand te wachten. Het bleek echter onvermijdelijk en was nodig om te veranderen. Het hoorde bij het proces. Alleen kwam het op een moment en op een manier, die de club geen goed deed. Nou ben ik niet de man van pappen en nathouden. Actie ga ik niet uit de weg. Dat het in een stroomversnelling kwam was achteraf gezien misschien wel goed. We hebben nu in korte tijd veel pijn geleden. Maar beter dat, dan een lange periode creperen."

SVV formeerde intussen een volgens Suttorp representatief zaterdagelftal, dat zonder prestatieve opdracht aan de competitie begint. "Dat is het verschil met voorgaande jaren. De zondag wilde presteren, hoog eindigen. De enige taak, die het elftal nu heeft is om goed voor de dag te komen en een bijdrage te leveren aan het weer op de kaart zetten van de club."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden