Foto: Frank Willemse

'De bomen die de bomenridders willen laten staan, leveren alleen maar problemen op'

Schiedam - Dit bericht is ingezonden bij het Nieuwe Stadsblad. Iedere Schiedammer kan bij het Nieuwe Stadsblad een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.nieuwestadsblad.nl. Leo Zwanenburg reageert op het artikel over bomenkap op de drie Schiedamse lanen.


'Graag wil ik een reactie geven over de lanen. Het gemeentebestuur heeft de juiste beslissing genomen om de lanen in zijn geheel te vernieuwen. Dat is goedkoper en beter voor de wijk daar is goed over nagedacht. Met de bewoners klankboordgroep en de BVSO.
De bomen die de bomenridders voor de helft willen laten staan, leveren alleen maar problemen op. Zoals de leidingen die klem zitten tussen de boomwortels. Er kunnen geen verbeteringen plaats vinden, zoals een regen waterriool, ook geen drainage voor funderingstechnieken. De bomen staan ook te dicht tegen de riolering, dus geven teveel overlast.

'Het nadeel van deze bomen: ze nemen veel daglicht weg, huis-aansluitingen zitten dichtgegroeid. Op platte daken raken regen afvoeren verstopt door bladafval, deze bij-regen kan problemen opleveren doordat het niet afgevoerd kan worden. Ook de nieuwe verlichting kan dan geen goed resultaat op leveren, bij led-verlichting heb je meer lichtmasten nodig. Dus bomenridders, jullie maken je druk om bomen in de lanen, maar toen in het Beatrixpark zoveel bomen werden gekapt, hebben jullie je ook niet laten horen. Ik begrijp het wel, de bomen in de lanen zijn destijds door de goedkeuring van een van jullie geplaatst, dan doet het zeer als je geesteskind na zoveel jaren weg moet.'

(Leo Zwanenburg) 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden