Boek van de Week

Schiedam - Iedere week bespreekt de Schiedamse boekhandel Post Scriptum een boek. Deze week is dat Liefde, als dat het is van Marijke Schermer.


De liefde in al zijn facetten is al eeuwen een veel voorkomend onderwerp in de literatuur, maar blijft altijd boeien. Zeker als er zo goed over wordt geschreven als door Schermer, die met haar vorige twee boeken al indruk maakte. Het huwelijk van David en Terri loopt op zijn einde, zeker omdat Terri een minnaar heeft. Zij gaan uit elkaar. Dat nemen hun dochters haar flink kwalijk. De eerste liefde van de oudste dochter is Rafik, een wat flegmatieke jongen van school. En ook David ontmoet een nieuwe liefde.

In dit krachtenveld ontwikkelt zich deze roman, volgens de seizoenen, zoals de liefde ook zijn seizoenen kent. Doordat we bij alle personages in het hoofd zitten, krijgen we van iedereen goede en slechte kanten te zien. Is David stabiel, of saai? Is dat de reden dat Terri hem verlaat voor Lucas? Maar is dat dan wel de juiste man? Schermer weet het zo neer te pennen dat je als lezer door het verhaal vliegt. Tegelijkertijd is het een boek dat je over je eigen relatie(s) laat nadenken. En dat in een stijl om door een ringetje te halen. (Cijfer: 9)

Meer berichten