Foto: Sandra Flierman

'Eindelijk, eindelijk zijn ze terug waar ze thuishoren!'

Schiedam/Rotterdam - Ze zijn er weer: Sparta is terug in de Eredivisie! AD-verslaggever Dennis van Bergen volgde samen met supporter Niels Fieggen Sparta een jaar lang in haar hunkering naar dit ultieme doel. Deze week verschijnt 'Sparta – Terug waar de club thuishoort'. De presentatie van het boek is op de Sparta Familiedag van zaterdag 20 juli.


'De beelden van de feestende supporters zijn prachtig. Net als de tranen van geluk die later vloeien, als trainer Henk Fraser en zijn spelers midden in de nacht worden onthaald op Het Kasteel. Euforisch zijn ze, de aanhangers die tegen de klok van twee uur (!) massaal bezit hebben genomen van het stadion­plein. Eindelijk, eindelijk, eindelijk zijn ze terug op het niveau waarop ze thuishoren!'

De jaarlijkse Familiedag van Sparta Rotterdam is komende zaterdag 20 juli. Traditioneel speelt de Kasteelclub dan ook een gratis toegankelijke oefenwedstrijd om de Open Dag mee af te trappen. Dit jaar is NAC Breda de tegenstander op Het Kasteel. Deze oefenwedstrijd is mede tot stand gekomen naar aanleiding van de vraag hiernaar van supporters van beide clubs.

Andro Knel Bokaal
Sparta Rotterdam en NAC Breda spelen regelmatig oefenwedstrijden in de zomerstop tegen elkaar. Voorafgaand aan deze wedstrijden spelen supporters van NAC en Sparta een onderling duel om de Andro Knel Bokaal. Deze zomer is het 30 jaar geleden dat de SLM-ramp heeft plaatsgevonden. Ter herinnering zal er ook op de Familiedag een onderling duel tussen de supporters van Sparta en NAC gespeeld worden op het hoofdveld.

Zowel de supporters van Sparta als die van NAC zijn zaterdag 20 juli van harte welkom in Rotterdam-West voor de Familiedag, de onderlinge oefenwedstrijd en de Andro Knel Bokaal.

Meer info via www.sparta-rotterdam.nl

Meer berichten