Tweede Orgelconcert in Grote of St. Jans Kerk

Schiedam - Dit bericht is ingezonden bij het Nieuwe Stadsblad. Iedere Schiedammer kan bij het Nieuwe Stadsblad een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.nieuwestadsblad.nl.


Op dinsdagavond 23 juli om 20.00 uur zet Adriaan Hoek als tweede organist de reeks van vier orgelconcerten in de Grote of St. Jans Kerk te Schiedam voort. Adriaan Hoek studeerde orgel- en kerkmuziek aan het Rotterdams conservatorium. Momenteel studeert hij aan de Hochschule für Musik und Theater te Hamburg. Naast internationaal concertorganist is Adriaan als cantor-organist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam. Daarnaast is hij dirigent en begeleider van diverse koren, ensembles en orkesten.

In zijn programma komen werken van Johann Sebastian Bach, César Franck, Sofia Goebaidoelina en Max Reger aan bod. Over de muziek van de in de Sovjet Republiek Tatarstan geboren Sofia Goebaidoelina heeft de voorzitter van de Sovjetcomponistenbond in de zeventiger jaren een banvloek uitgesproken, omdat het volgens hem klonk als een waanzinnige stroom van kabaal, gekrijs en gebrabbel. U mag op 23 juli uw egen mening over haar compositie 'Hell und Dunkel' vormen.
Op dinsdag 30 juli speelt stadsorganist Arjen Leistra en op 6 augustus Bert den Hertog.
De uitvoerenden lichten vanaf 20.00 uur hun programma toe, waarna het concert om 20.15 uur begint.
Voor alle orgelconcerten geldt: kerk open om 19.30 uur toegangsprijs per concert: EURO 10,00
Stichting Muziek Grote of Sint Janskerk. Bezoek ons ook op facebook: https://nl-nl.facebook.com/muziekgrotekerk/

Meer berichten