'Moet deze mooie brug weg?'

SCHIEDAM - Dit bericht is ingezonden bij het Nieuwe Stadsblad. Iedere Schiedammer kan bij het Nieuwe Stadsblad een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.nieuwestadsblad.nl. Namens de Poldervaartvereniging laat voorzitter Everard ter Haar weten het niet eens te zijn met de voorgenomen sloop van de Poldervaartbrug. De vereniging broedt op een brief aan het College en draagt hieronder alvast argumenten aan voor behoud van de brug.


'Tot onze schrik en verbazing blijkt er een plan te liggen om vermelde brug te slopen. Verbazing omdat wij als Poldervaartvereniging bij eerdere projecten rond de Poldervaartzonde regelmatig werden betrokken maar hier moesten wij dit idee via via vernemen.  
'Onbegrijpelijk, wie verzint dit onnavolgbare idee om deze brug van de kaart te poetsen. 

'Naar onze mening heeft de brug een belangrijke landschappelijke waarde voor de Poldervaart omgeving, mede vanaf Bijdorp-zijde is het ook een oriëntatiebaken. In de fotorubriek van het Nieuwe Stadsblad figureert deze brug dan ook regelmatig in positieve zin (met titels als 'hoe mooi kan Schiedam zijn'). 

'Deze Poldervaartbrug fungeert niet alleen als gewaardeerd decorstuk maar heeft ook een functie.In functionele zin gaf de gemeente steeds aan een rol voor deze brug te zien. Slechts enkele jaren geleden werd bij de aanleg van de Recreatieve Poldervaart Fietsroute nog bevestigd dat deze brug een functie had (o.a. vanuit Groenoord). Daarom ook werd op de route naar deze brug een TOP (Toeristisch Overstap Punt) aangelegd, enkele jaren geleden door provinciale bestuurders feestelijk ingewijd. De TOP-toerist dreigt echter zonder deze brug straks in een doolhof te geraken. De brug en het pad aldaar vormen immers een duidelijke aansluiting op de Poldervaart Fietsroute. Ook voor bezoekers van het Beatrixpark met automobiel zou deze toegangs-as van belang zijn, was de gemeentelijke redenering tot voor kort. Aan de conditie van de brug kan het niet liggen, de leuning behoeft een verfje maar de constructie is prima. De brug is nog niet zo oud.'

Ter Haar laat weten graag met de gemeente Schiedam in gesprek te gaan om te horen wat nu precies de argumenten zijn om de brug te slopen en te bekijken of er geen alternatieven kunnen worden bedacht.

Meer berichten