Drie Shantykoren laten zich zondag bij Euroscoop van hun beste muzikale kant zien.
Drie Shantykoren laten zich zondag bij Euroscoop van hun beste muzikale kant zien. (Foto: Picasa)

Zondag hangt er weer zeemansromantiek bij Euroscoop!

Schiedam - Op zondag 14 juli is het feest op het plein van Euroscoop Cinéma en Leisure Centrum. Maar liefst drie Shantykoren geven acte de présence en laten zich op deze dag van hun beste muzikale kant zien: De Maeze Sangers uit Maassluis, Shantykoor Vlaardingen uit Vlaardingen en het Schiedams Shantykoor Stuurloos. Het festival start om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur.


De koren zullen om de beurt een half uur optreden. Natuurlijk zijn de terrassen van de horecaondernemers open en bent u welkom voor een hapje en een drankje om in het zonnetje lekker te genieten van alle zeemansliederen. Toegang tot het festival is helemaal gratis!
Komt u met de auto, hou dan rekening met het volgende. In het weekend van vrijdag 12 juli 22.00 uur tot maandag 15 juli 05.00 uur vinden er werkzaamheden plaats op de A20 tussen knooppunt Gouwe en knooppunt Terbregseplein en tussen knooppunt Kleinpolderplein en knooppunt Kethelplein. Alle rijstroken zijn daarbij afgesloten; weggebruikers worden omgeleid via Den Haag. Kijk voor meer informatie op www.vananaarbeter.nl.

Shantykoor Stuurloos

'T was op een dag in januari...', daarmee begint de bekende meezinger De schuit van blonde Arie. Dit lied heeft een speciale betekenis voor Shantykoor Stuurloos. Als fan van het shanty-repertoire liep Henk de Zeeuw al een paar jaar met het idee om zelf een shantykoor op te richten. Na een goede accordeoniste en een handjevol mannen die van zingen hielden gevonden te hebben, was de oprichting van het Schiedams Shantykoor Stuurloos op 25 januari 2005 een feit. Het repertoire bestaat uit Nederlandse potpourri's en zeemansliederen, maar ook de Engelstalige Shanty's ontbreken uiteraard niet. De liedjes gaan over alles wat een zeeman beroert, zijn schip, de zee, zware stormen, dronkenschap en uiteraard de vrouwen.

Gezelligheid en pret zijn voor de koorzangers de hoofdzaak. Met veel inzet wordt iedere week gerepeteerd en het aanstekelijke enthousiasme maakt elk optreden tot een unieke happening. Er is ruimte voor allerlei spontane interacties met elkaar en het publiek. Samen met de aankleding doet dit zeker recht aan de naam Stuurloos. Shantykoor Stuurloos treedt regelmatig op bij festivals, verzorgingshuizen en andere feestelijke aangelegenheden. Met een voor iedere gelegenheid samengesteld repertoire weet Stuurloos de stemming er altijd goed in te brengen.

Naast Stuurloos kun je zondag dus nog genieten van Die Maeze Sangers uit Maassluis en Shantykoor Vlaardingen. Die Maeze Sanghers" zingen authentieke seasongs en shanties. Deze liederen worden gezongen in het Duits, Engels, Frans, Spaans, Russisch, Zweeds en natuurlijk ook in het Nederlands. Shantykoor Vlaardingen is een groep van enthousiaste zangers en vijf begeleidende muzikanten die samen alle facetten van het zeemansleven vertolken.

Meer berichten