De 101-jarige mevrouw Bekkers en wethouder Patricia van Aken bekijken het fotoboek. (Foto: Marius Schinkel)
De 101-jarige mevrouw Bekkers en wethouder Patricia van Aken bekijken het fotoboek. (Foto: Marius Schinkel) (Foto: Marius Schinkel)

Feestje voor 101-jarige mevrouw Bekkers

Schiedam - Mevrouw Maria Cornelia (Riet) Bekkers - Van Oost vierde donderdag 4 juli haar 101e verjaardag in kleine familiekring. Dit in tegenstelling tot haar 100e verjaardag vorig jaar. Toen kwamen haar kinderen met aanhang tot in de vijfde generatie, neven, nichten, vrienden en bekenden in groten getale op haar feestje. Dit jaar houd ik het klein,' zei mevrouw Bekkers; 'maar ik verwacht wel burgemeester Lamers, want dat heeft hij vorig jaar beloofd!'


(Door Kathy Huitema)

Ze keek een beetje verbaasd op toen Patricia van Aaken, wethouder van Zorg, Jeugd en Onderwijs haar kamer binnenstapte en zei: "Mevrouw Bekkers, met welgemeende excuses van burgemeester Lamers; hij is helaas verhinderd en daarom krijgt u van mij namens de gemeente dit prachtige boeket bloemen." Het ijs is al snel gebroken tussen mevrouw Bekkers en wethouder van Aken. Ze drinken een lekker kopje koffie, eten een heerlijk gebakje, nemen al keuvelend de 101 jaren van de jarige nog eens door en bekijken vervolgens samen het fotoboek van het 100-jarige feest van vorig jaar.

'Kleintjes'

Mevrouw Bekkers wijst de 'kleintjes' aan. Ze kent ze allemaal bij naam en vergeet uiteraard geen enkele verjaardag van de familie: "Ja, ik heb een goed geheugen!" Mevrouw Bekkers woont naar alle tevredenheid in een mooie ruime kamer op een locatie van de Frankelandgroep, laat ze desgevraagd weten.

Van een uitje in de rolstoel naar de visboer in de buurt om daar een lekker harinkje te happen, ze kan er allemaal enorm van genieten. "En verder", zegt ze, "doe ik nog steeds heerlijk helemaal niks; behalve wekelijks een potje Yahtzee spelen met mijn schoonzus Riet. En daar kan je heel oud mee worden!"
Maria Cornelia van Oost werd 4 juli 1918 geboren in Rotterdam en woont in Schiedam.

Meer berichten