Britt Eerland haalde op de European Games de beste-32 en verloor van een in de ranking lager geplaatste Oekraïense. "Ik was in die partij de te kloppen favoriet.  Dat lukte haar dus". (Foto: Persgroep/gsv)
Britt Eerland haalde op de European Games de beste-32 en verloor van een in de ranking lager geplaatste Oekraïense. "Ik was in die partij de te kloppen favoriet. Dat lukte haar dus". (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

Britt Eerland heeft stress resoluut laan uitgestuurd

SCHIEDAM – Haar paspoort moet inmiddels vol douane-stempels staan. Britt Eerland is een globetrotter. Nog recent was ze voor de zoveelste keer voor een stage in China en voor de European Games in Wit-Rusland. Het plezier spat er nog steeds van af.


(Door Gerard S. Verver)

Ook nadat ze bij de opening van Southbeach probeerde wethouder Fahid Minhas de indruk te geven, dat hij wel een balletje kan slaan, blijft ze de benaderbare topsporter. Niks poeha. Achter haar brede, open lach, gaat echter een binnenvetter schuil. Eéntje, die er alles voor over heeft om beter te worden, naar tafeltennisland China reist om aan routine te werken en technieken te polijsten, maar nogal eens de zenuwen door het frêle lijf voelde gieren.

Zoals in de aanloop naar de Spelen van Rio. "Zoveel stress, dat ik me afvroeg wat ik een jaar lang had gedaan. Alleen maar zitten stressen?" Dat gevoel heeft ze afgestoten. "Vroeger was ik altijd en overal met presteren bezig." Nu ook nog wel, maar ze heeft zich aangeleerd om van de momenten, dat ze het bat terzijde legt, te genieten. Net zoals ze geniet van presteren en trots is op het bereiken van de mondiale top veertig. Nu is ze thuis en relaxed. Maar in september gaat het weer om het echie. Niet alleen bij haar club Bad Driburg, maar ook op het EK landenteams. Vorige keer leverde het brons op. "Daar gaan we wéér voor. Mag ook zilver worden hoor."

Meer berichten