Lorenzo Ingram (op de foto bezig met bowlen) had zondag zijn dag niet. Sparta stuurde hem al na 1 run naar de kant. (Foto: Persgroep/gsv)
Lorenzo Ingram (op de foto bezig met bowlen) had zondag zijn dag niet. Sparta stuurde hem al na 1 run naar de kant. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

Excelsior'20 op koers richting landstitel cricket

SCHIEDAM - Dat Sparta niet bepaald een favoriete tegenstander is voor Excelsior'20 had het Capelse elftal eerder dit jaar al duidelijk gemaakt. Ook zondag lukte het niet om twee punten te oogsten: na de Spartaanse 181/8 kwamen de Schiedamse bezoekers met 181 all out niet verder dan een in cricket zeldzame tie.


Ondanks die drie bij Sparta achtergelaten punten gaan de mannen van Loranzo Ingram en Tom Heggelman aan de leiding in de topklasse. Was dat vorige week nog samen met ACC, na het verlies van de Noord-Hollanders bij Voorburg CC heeft Excelsior aan kop van de topklasse de alleenheerschappij.

Dat is boven verwachting. Zeker nadat men in Thurlede had gemerkt, dat nogal wat clubs zich flink versterkt hadden met buitenlanders. "We zien wel hoe ver we komen", temperde voorzitter Luuk van Troost de hoop op terugkeer van de landstitel. Komend weekend kan een indicatie worden voor de afloop van de competitie: met vrijdag in Harga eerst de T20 wedstrijd tegen Hermes DVS en zondag in Amsterdam de kraker tegen ACC.

Sportagenda

CRICKET: vrijdag Harga 20.00 Hermes DVS-Excelsior'20; zondag ACC-Excelsior'20, Harga 11.00 Hermes DVS-Salland.

SOFTBAL: zaterdag 15.00 Schiedam-EuroStars 2(da).

TENNIS: vanaf maandag Los Amigos Open dubbeltoernooi.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden