Canto di Lode
Canto di Lode (Foto: Martin Swart)

Inloopconcert in Grote of St. Jans Kerk

Schiedam - Op zaterdag 13 juli om 15.00 uur geeft Reformatorische Oratoriumvereniging Canto di Lode uit Rotterdam voor het eerst een inloopconcert in de Grote of St. Jans Kerk. Dit gemengd koor van ongeveer 60 leden staat onder muzikale leiding van dirigent Rinus Verhage. Stadsorganist Arjen Leistra begeleidt hen op orgel.


Canto di Lode is in 1997 op initiatief van dirigent Arie Loonstra opgericht omdat hij merkte, dat in de Randstad veel belangstelling was om in een reformatorisch koor te zingen. De enthousiaste dirigent en koorleden zorgden vanaf de oprichting voor verrassende concerten. Sinds zijn aantreden als dirigent in 1999 levert Rinus Verhage een belangrijke bijdrage aan de kwalitatieve groei van het koor. De Italiaanse naam Canto di Lode staat voor: Lofzang.

Op zaterdag 13 juli zullen zij werken van John Ireland, Joseph Haydn, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Samuel Sebastian Wesley, Charles Villiers Stanford en Hendrik Andriessen ten gehore brengen. Arjen Leistra verzorgt drie orgelsoli en wel van Herbert Howells, Robert Schumann en Jacob Bijster.

Van harte aanbevolen en de toegang is vrij!
Stichting Muziek Grote of Sint Janskerk. Info via facebook: https://nl-nl.facebook.com/muziekgrotekerk/

Meer berichten