Het desbetreffende pand met inzet foto uit betere tijden.
Het desbetreffende pand met inzet foto uit betere tijden. (Foto: Bart Bos )

'Aandacht voor de Groenelaan!'

SCHIEDAM - Dit bericht is ingezonden bij het Nieuwe Stadsblad. Iedere Schiedammer kan bij het Nieuwe Stadsblad een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.nieuwestadsblad.nl. Dit keer een pleidooi (van Bartho) om de Groenelaan op te knappen.

'Chapeau, de Hoogstraat gaat er beter uitzien, althans de eerder verpauperde panden dan. Of het uiteindelijk resultaat oplevert in de zin van een goedlopende binnenstad nog even daargelaten. Voor de andere wijken is de aandacht voor de binnenstad best jaloersmakend. Zoals volkswijk de Gorzen met de tweede oudste winkelstraat van Schiedam, de Groenelaan.

'Midden op die Groenelaan staat een verlaten winkelpand al jaren bijna letterlijk weg te rotten. Nou ja, het pand staat niet helemaal leeg, wie door de vuile ramen of over de platen hout voor het raam heen kan kijken ziet een opslag voor oude meubels en bouwmaterialen.

'In de betere tijden van de winkelstraat was dit pand een druk middelpunt van de wijk toen hier AH zat en voorheen Simon de Wit. Velen Gorzenezen liepen hier de deur plat voor de dagelijkse boodschappen. Nu staat het pand er al jarenlang troosteloos bij. Even leek het erop dat het nieuw leven werd ingeblazen toen het in de steigers stond, maar helaas. Het was alleen voor het noodzakelijke en waarschijnlijk verplichte onderhoud zoals het dak. Uiteraard betreft het hier het eigendom van een particuliere eigenaar, maar een winkelpand heeft toch ook een openbare functie, met name in een winkelstraat. En zelfs bij een woning die er zo verwaarloosd bij staat zou ingegrepen worden.

'Zou dus een mooie geste van de gemeente zijn als er ook enige aandacht zou gaan naar de tweede oudste winkelstraat van Schiedam, door bijvoorbeeld de eigenaar eens aan te spreken op zijn verantwoordelijkheid en hiermee een stukje gezelligheid terug te brengen in de eens zo gezellige winkelstraat. Maar vrees voor een utopie!'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden