Schiedamse amateurkunsten op eindmanifestatie van Iktoon

Schiedam - De maand juni staat in het teken van amateurkunsten tijdens Iktoon Schiedam. Ter afsluiting van deze maand vindt op zaterdag 29 juni in de Korenbeurs een feestelijke eindmanifestatie plaats met zang, dans, workshops, een tentoonstelling en de presentatie van het gezamenlijke kunstwerk. Een inspirerende en creatieve middag voor en door Schiedammers, iedereen is van harte welkom! Deelname is gratis.


Op zaterdag 29 juni wordt de Schiedamse Iktoonmaand feestelijk afgesloten met een gezamenlijke eindmanifestatie in Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs. Een middag om te genieten van een breed aanbod amateurkunst uit Schiedam! Er zijn creatieve workshops en dansacts; het voor de gelegenheid geschreven Iktoonlied en andere stukken worden gezongen door deelnemende Schiedamse koren; er is een tentoonstelling van beeldende amateurkunst en fotografie en Het Dagboek van Schiedam, het gezamenlijke kunstwerk dat deze maand groeit in het Stedelijk Museum Schiedam, wordt tijdens deze middag gepresenteerd.

Iktoon is een landelijke manifestatie die alle amateurkunsten in de maand juni in het zonnetje zet en wordt in Schiedam georganiseerd door Stichting Mooi Werk. Dit jaar is de maand gegoten in de vorm van workshops bij de verschilleden amateurkunstverenigingen waar iedereen (gratis) aan deel kan nemen om kennis te maken de verschillende activiteiten die Schiedam te bieden heeft en is er een gezamenlijke kunstwerk en lied. Alle activiteiten zijn terug te vinden in de Iktoon agenda en duren nog tot en met 29 juni.

Kom je ook een kijkje nemen of meedoen aan een van de activiteiten tijdens de eindmanifestatie? De middag duurt van 12:00 tot 17:00 uur aan de Lange Haven 145, toegang is gratis. Voor vragen neem contact op met Margo Onnes via margo@stichtingmooiwerk.nl. Kijk voor alle informatie op www.stichtingmooiwerk.nl.

Meer berichten