Changemaker Leonida (groep 8 OBS het Startblok) organiseerde vorige week een bijzondere sportdag!
Changemaker Leonida (groep 8 OBS het Startblok) organiseerde vorige week een bijzondere sportdag!

'Er is altijd een sport die bij je past'

SCHIEDAM - Maar liefst 82 leerlingen van OBS Het Startblok hadden vorige week woensdag een bijzondere sportdag. Deze sportdag werd namelijk georganiseerd door medeleerling Leonida Isufi uit groep 8. Leonida is een 'KidsRights Changemaker'. Ze bedacht het idee voor de sportdag om kinderen in haar omgeving kennis te laten maken met verschillende sporten.


Waarom? Omdat ze in haar omgeving zo veel kinderen kent die niet aan sport doen. "Heel jammer", aldus Leonida, "want er is altijd een sport die bij je past. En dan is sporten ook nog is gezond, zorgt het ervoor dat je minder stress hebt en dat je betere resultaten behaald op school."
Leonida wilde ervoor zorgen dat kinderen dichtbij huis kunnen ontdekken welke sport bij ze past en hen laten ervaren dat sporten heel leuk en fijn is. Dat vond de kinderrechtenorganisatie KidsRights zo'n goed plan, dat Leonida's idee tijdens een Changemakers wedstrijd eerder dit jaar werd beloond.
Ze won ondersteuning om haar idee werkelijkheid te maken en een startbedrag van € 500. Met die hulp, en dankzij de deelname van verschillende Schiedamse sportverenigingen, zoals Korfbalvereniging NEXUS, Handbalvereniging DWS, Taekwondo Apuro en Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen heeft Leonida onder begeleiding van de Kleine Ambassade het idee voor de sportdag op haar eigen school kunnen uitvoeren.

Op de dag zelf was het nog even spannend of alles door kon gaan in verband met de plotselinge onweer en regen. Maar gelukkig werd het om 09.30 uur droog en kon de sportdag beginnen. In totaal waren er 82 kinderen die enthousiast meegedaan hebben. In vier rondes van ongeveer 40 minuten konden de leerlingen kennismaken met de verschillende sportten. Ze kregen een goed beeld van de discipline die komt kijken bij de sport Taekewondo en werden uitgedaagd om snel te schakelen tijdens het potje korfbal. Handbal bleek een grote favoriet en de kinderen ontdekten ook dat danspasjes onthouden toch ook weer een hele andere tak van sport is. In de pauze stond er een gezonde smoothie en een snack klaar voor alle kinderen. Na deze break gingen de groepen weer opgefrist verder met het sportieve programma.  

 

Meer berichten