Mark Huizinga bij Sportinstituut Schiedam
Mark Huizinga bij Sportinstituut Schiedam (Foto: Sportinstituut Schiedam)

Clinics Mark Huizinga bij Sportinstituut Schiedam

SCHIEDAM - Zaterdag was judolegende Mark Huizinga te gast bij zijn oude club Sportinstituut Schiedam, waar hij van zijn 10e tot zijn 16e jaar lid was, om clinics te geven aan de huidige generatie wedstrijd-judoka’s.


Mark heeft 15 jaar aan de wereldtop gestaan en behoeft eigenlijk geen nadere introductie. Maar toch even een aantal hoogtepunten uit zijn carrière:

Olympisch kampioen 2000, Olympisch brons in 1996 en 2004, WK brons, 5x Europees kampioen (12 EK medailles), 32 (Super) World Cup medailles (13x goud), 8x Militair Wereldkampioen, 14x Nederlands kampioen en nog veel meer. In 2018 is Mark opgenomen in de Hall of Fame van de Internationale Judo Federatie.

Mark gaf, samen met zijn broer Lars (eveneens oud Sportinstituut Schiedam judoka), twee clinics. De eerste groep bestond uit judoka’s -10 en -12 jaar, de tweede groep uit judoka’s -15/-18/-21 en senioren. Mark begon met het vertonen van een video met hoogtepunten uit zijn carrière. Daarna demonstreerde hij met veel enthousiasme een aantal van zijn wedstrijdtechnieken, die vervolgens werden getraind en gaf hij technische en tactische tips. Na afloop van beide trainingen was er gelegenheid voor handtekeningen en foto’s. De judoka’s hadden een geweldige middag.

Meer berichten