Foto: Picasa

Column: Tocht met de strandrups

SCHIEDAM - Joke Ballijns kijkt regelmatig rond in Schiedam en schrijft daar een column over. Dit keer vertelt ze over een heerlijk tochtje naar het strand van Hoek van Holland. 


'Bij het rondkijken in de nieuwsbrief van de Zonnebloem valt mijn oog gelijk op het rijden met een strandrups. Het is heel lang geleden dat ik aan het Noordzeestrand geweest ben, vroeger (hoor mij) kon je mij er uittekenen, ik was en ben een echt strandmens, je kon mij niet gelukkiger maken, ondanks al die files op de heen en terugweg. Jammer genoeg lukt het mij niet meer om op het strand te komen, de toegangswegen zijn te steil voor mij en nu met een scootmobiel zit ik gelijk al bij de strandopgang vast, niet echt iets voor mij.

Maar rijden met een strandrups lijkt mij het einde en als optie zit er ook nog een lunch bij, blijer kan je mij niet maken. Ik word netjes door een vrijwilligster opgehaald en luxueus naar Ter Heide gereden, waar de anderen ook aangekomen zijn. Dan een hels kabaal en de strandrups komt uit de stalling gereden door vrijwilligers van 'De Vrijheid', hoe toepasselijk is de naam. Zelfs een mevrouw in een elektrische rolstoel krijgt een plekje vooraan en iedereen zit voortreffelijk en gelukkig schijnt het zonnetje, tenslotte hebben wij dit verdiend.

Wij rijden richting Hoek van Holland en het is fantastisch, hoe lang is het geleden dat ik genoten heb van die heerlijke zeelucht en de golven. Geweldig zoals zoveel mensen hun honden uitlaten en wij worden ook uitgelaten door de heren van De Vrijheid die halverwege draaien en ons voorzien van koffie en een koek die geleverd is door een van de vrijwilligsters. Daarna gaan wij terug richting lunchadres, midden op het strand ontmoeten wij de tweede groep en gezamenlijk gaan wij aan de lunch, want zeelucht maakt je hongerig. Voldaan worden wij daarna thuisgebracht door de vrijwilligster van de Zonnebloem en kan ik en de anderen weer terugkijken op een geweldige dag.
Wat mij opvalt bij het rondkijken in Schiedam is dat bijna alles wordt georganiseerd door vrijwilligers. Zouden wij die niet meer hebben, geloof mij, alles zou als een kaartenhuis in elkaar vallen. Chapeau voor iedereen.'

Meer berichten