Kinderraad op onderzoek in OK Franciscus Vlietland

Foto:

Schiedam - De Kinderraad van het Franciscus Vlietland bezocht afgelopen weekend de OK van het ziekenhuis. Tijdens de rondleiding vroegen ze de medewerkers het hemd van het lijf om te ontdekken waarom het zo te gek is om in het ziekenhuis te werken.


Komende tijd verdiepen zij zich nog meer om en gaan ze adviezen vormen om mensen enthousiast krijgen voor een baan in het ziekenhuis! De Kinderraad van het Franciscus Vlietland bezocht afgelopen weekend de OK van het ziekenhuis. Tijdens de rondleiding vroegen ze de medewerkers het hemd van het lijf om te ontdekken waarom het zo te gek is om in het ziekenhuis te werken. 
De Franciscus Gasthuis & Vlietland Kinderraad bestaat uit kinderen uit groep 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen in Schiedam en Vlaardingen en adviseert het ziekenhuis elk schooljaar over een aantal onderwerpen. Voor elk advies doen de kinderen uitgebreid onderzoek. Zo interviewen zij medewerkers, gaan ze in gesprek met patiënten en bezoekers en bezoeken ze verschillende afdelingen. 

 De Kinderraad is zeer waardevol voor Franciscus Gasthuis & Vlietland, omdat de raad inzicht geeft in de wensen van kinderen. Eerder maakte het ziekenhuis al dankbaar gebruik van de adviezen van de Kinderraad en gaven de kinderen advies over onder meer de bouwplannen van de kindvriendelijke acute behandelkamer.

Info: www.franciscus.nl/specialismen/kinderraad.

Meer berichten