Start inschrijving verkiezing MVO Trofee 2019

SCHIEDAM - Vanaf 7 juni is de inschrijving geopend voor de verkiezing MVO-ondernemer van het jaar. Organisaties uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan, kunnen hiervoor worden voorgedragen. De inschrijving sluit op 7 juli. Uit alle inzendingen kiest een jury - bestaande uit kopstukken uit de regio - drie finalisten. Op 31 oktober wordt de winnaar gekozen tijdens het najaarsevent 'LEF LOONT!' van Sociaal Economisch Netwerk.


Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is ondernemen met oog voor mens en milieu. Er zijn organisaties die het al jaren doen en die een voorbeeld zijn voor anderen. De MVO Trofee is in het leven geroepen om koplopers publiekelijk te waarderen en belonen. Dit zijn organisaties die in hun bedrijfsvoering de waarden People, Planet en Profit optimaal inzetten. De verkiezing inspireert andere organisaties in de regio om hetzelfde of nog meer te doen. Ondernemen met impact. Zo draagt de MVO Trofee bij aan een duurzamere bedrijfsvoering en een samenleving waarin iedereen meedoet.

De MVO-Trofee 2019 is een initiatief van het Sociaal Economisch Netwerk in de regio Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De vernieuwde zeskoppige jury die de inzendingen voor de verkiezing beoordeelt, bestaat uit vertegenwoordigers van dit netwerk. De juryleden zijn: Martin van de Merwe - winnaar MVO Trofee 2018, Bart de Leede - wethouder gemeente Vlaardingen, Dolf Bierhuizen van De Maatschappij, Alphons de Koning van ABN AMRO, John Massaar van Fonds Schiedam Vlaardingen en Desiree Curfs - directeur van Stroomopwaarts. Zij worden de komende weken voorgesteld via de website www.sen-mvs.nl.

De jury selecteert begin september de drie finalisten. Tijdens het najaarsevent 'LEF LOONT!' op 31 oktober 2019, worden de juryrapporten en video's van de drie genomineerden gepresenteerd. De aanwezigen bepalen daar live wie de winnaar wordt. Op dat najaarsevent spreken bovendien Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland en Job Cohen, bestuursvoorzitter Cedris en oud-burgemeester van Amsterdam.

Kent of bent u die organisatie die het verschil maakt op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Die zijn of haar nek uitsteekt en zich inzet voor een ander of de omgeving? Dan kunt u uzelf of die ander nomineren het winnen van de MVO-Trofee 2019! Aanmelden of voordragen kan via www.sen-mvs.nl. Hier vindt u ook alle benodigde informatie over de verkiezing.

Meer berichten