Eerste prentenboek transkinderen wordt zondag uitgereikt

Schiedam - Speciaal voor jonge transkinderen verschijnt deze maand het prentenboek Stefan en Katie. Zondag 23 juni 2019 wordt het eerste exemplaar in het Schiedams Boekhuis uitgereikt aan voorzitter Brand Berghouwer van Transgender Netwerk Nederland. 


In het omkeerboekje volgen we Stefan en Katie, die naar school gaan. Op school worden ze aangesproken door een meisje. Ze zegt dat het raar is dat Katie er als een jongen uitziet en Stefan als een meisje. De juf leest in de kring een boekje voor dat uitlegt dat sommige jongens roze hersenen hebben en sommige meisjes blauwe. 

Thema van het boekje is genderdysforie. Op kinderniveau wordt door middel van kleine versjes op rijm verteld dat sommige kinderen niet het gender hebben dat bij hun geslacht past. Dit boekje is geschikt voor kinderen van 5-8 jaar. 

Het prentenboek is gemaakt door Stichting Schiedams LEF. Het Corine van Dunfonds en het PANN fonds leverden een financiële bijdrage aan de ontwikkelingskosten. Schrijfster is Carolien Kruijs en de illustraties zijn van Evelyne A. de Groot. 
Stichting Schiedams LEF bestaat uit Sandy Kardolus en Carolien Kruijs. Schiedams LEF verzorgt lessen en workshops over diversiteit voor scholen en professionals door heel Nederland. Stefan en Katie is voor € 20 inclusief verzendkosten te bestellen bij stichting Schiedams LEF via info@schiedamslef.nl. Gratis lessen en een wegwijzer voor ouders worden op verzoek digitaal verzonden. 

Boekpresentatie Stefan en Katie 
Wanneer: Zondag 23 juni 2019 om 14 uur 
Waar: Schiedams Boekhuis, Hoogstraat 106, Schiedam 
Tijdens de boekpresentatie zijn de boeken te koop voor € 15.    Met vriendelijke groet, 
Carolien Kruijs 
Stichting Schiedams LEF 

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf.
volg ons op Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden