Zaterdag liepen er heel wat vreemde figuren rond in winkelcentrum Hof van Spaland. De meisjes en jongens van de Scouting Tono-groep hielden er een vossenjacht.
Zaterdag liepen er heel wat vreemde figuren rond in winkelcentrum Hof van Spaland. De meisjes en jongens van de Scouting Tono-groep hielden er een vossenjacht. (Foto: Richard Spruit)

Wat doen al die vreemde figuren in Hof van Spaland?

Schiedam - Er liepen zaterdag nogal wat vreemde figuren in winkelcentrum Hof van Spaland. Veel winkelend publiek keek dan ook vreemd op. Wat was dat? Al snel werd duidelijk dat er een vossenjacht werd gehouden door de bevers, welpen en scouts van de Scouting Tono-groep.


In kleine groepjes zochten de meisjes en jongens van de Scouting Tono-groep naar verklede figuren. Zo liep er een hippie rond, zo weggelopen uit de jaren '60 en een gevaarlijk uitziende heks. Maar ook een zeer warm geklede Eskimo. Dat waren nog de eenvoudig te herkennen vossen. Moeilijker was het bij de reiziger, die rondliep met een grote koffer, of de hardloopster of de lezer, die op zijn gemak een boek zat te lezen. “Zou dat een vos zijn?”, was dan ook een vraag die bij de jonge scouts regelmatig te horen was, direct gevolgd door “durf jij het te vragen?” Zo was de vossenjacht van de Scouting Tono-groep niet alleen erg leuk, maar leerde het de kinderen ook nog initiatief tonen en lef gebruiken.

Uiteindelijk hadden alle groepjes alle verklede figuren gevonden. Daarom kregen ze van de reiziger, uit zijn grote koffer, wat lekkers als beloning. “Echt heel leuk”, aldus de 9-jarige Vera, die even daarvoor nog had geaarzeld of ze wel op de cowboy af durfde te stappen. Maar na een paar vossen was er geen aarzeling meer te bekennen.

Elke week organiseert de Scouting Tono-groep leerzame, uitdagende en vooral leuke activiteiten voor kinderen en jongeren van 4 tot 24 jaar oud. De Scouting Tono-groep doet dat volgens het programma van Scouting Nederland, waarbij samen, uitdaging en outdoor voorop staat. Ben je zelf geïnteresseerd, kijk dan op www.scoutingtono.nl.

Meer berichten