Burgemeester Cor Lamers opende vorig jaar samen met burgemeester Annemiek Jetten de veteranendag in de Grote Kerk in Vlaardingen.
Burgemeester Cor Lamers opende vorig jaar samen met burgemeester Annemiek Jetten de veteranendag in de Grote Kerk in Vlaardingen. (Foto: Jan van der Ploeg)

Willeke Alberti zingt voor de veteranen!

SCHIEDAM – Zangeres Willeke Alberti treedt donderdag 20 juni op tijdens de tweede gezamenlijke veteranendag van Vlaardingen en Schiedam. De ontmoetingsdag voor de jonge en oude veteranen wordt dit jaar gehouden in Schiedam in de foyer van het Theater aan de Schie.


Zowel burgemeester Cor Lamers als Annemiek Jetten van Vlaardingen zullen aanwezig zijn. "Willeke Alberti hoeft eigenlijk geen nadere introductie. Ik ben er zeer verheugd over dat een van Nederlands grootste en geliefdste artiesten op deze Veteranendag gaat optreden", laat burgemeester Annemiek Jetten in een reactie weten.

Naast het optreden van Willeke Alberti, zal Arjen Littooij een lezing houden. Hij is algemeen directeur Veiligheidsregio en tevens landelijk commandant van het Urban Search and Rescue team(USAR). Het USAR is een Nederlandse bijstandseenheid. Als er een ramp of ongeval is gebeurt waarbij mensen ingesloten of bedolven zijn kan dit specialistische team in binnen- en buitenland worden ingezet. Onder de moeilijkste omstandigheden voeren USAR-medewerkers zoek- en reddingsoperaties uit.

Arjen Littooij zal de veteranen iets vertellen over wat het USAR precies doet, met welke moeilijke omstandigheden zij te maken krijgen en hoe het team vanuit diverse disciplines functioneert. De organisatie laat nog weten, dat wellicht de aanvangstijd van 15.00 uur voor de jongere werkende veteranen wat vroeg is. Daarom is het voor deze generatie mogelijk om later op de middag nog aan te sluiten. De Vlaardingse nachtburgemeester en tevens DJ, Leo IJdo zal de veteranen vermaken met de Veteranen Top 40 en ontbreekt natuurlijk de Blauwe Hap niet op het programma.

Meer berichten